ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

πηγή: Intime
 

Δεν μου λέει τίποτα ότι ανανέωσε το συμβόλαιό του ο Τσόρι Ντομίγκες στον Ολυμπιακό. Άλλο είναι το πρόβλημα του πρωταθλητή Ελλάδος. Του μεγαλομέτοχου Βαγγέλη Μαρινάκη. Εάν η ομάδα με Τσόρι Ντομίγκες και μ' άλλους αρκετά καλούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει θα παρουσιάσει και την προσεχή σαιζόν τα ίδια χάλια. Ελπίζω να μη διαφωνεί κανείς.

Το πρωτάθλημα είναι «ιδιωτικό» στην Ελλάδα. Ένας το παίρνει, ο Ολυμπιακός! «Ιδιοκτησία» του Μαρινάκη είναι και κακά τα ψέματα του ανήκει. Στο σύνολο κρίνοντας τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ δεν τους ζυγίζω καλύτερους του Ολυμπιακού. Δύο ομάδες που είναι τόσο εύκολες στην ήττα δεν μπορούν να σκέπτονται πρωτάθλημα, ακόμα και με αντίπαλο έναν προβληματικό Ολυμπιακό.

Αυτό λέμε. Έχουμε έναν προβληματικό πρωταθλητή, τον Ολυμπιακό. Με ή, χωρίς Τσόρι Ντομίγκες. Που όταν έρθει η ώρα του τσάμπιονς ληγκ θα είναι καυλωμένος, ένας Ολυμπιακός δυνατός και παθιασμένος στα παιχνίδια της Ευρώπης κι όταν αποκλειστεί θα... χαλαρώσει. Γιατί;

Εδώ σε θέλω. Γιατί; Για δύο λόγους, λέω εγώ. Πρώτον, διότι οι παίκτες του Ολυμπιακού, στη συντριπτική τους πλειοψηφία με κουλτούρα λεγεωνάριου, σήμερα είμαστε, αύριο φεύγουμε, έχουν κίνητρο μόνον στην Ευρώπη. Γιατί να σκοτωθούν με τους Πλατανιάδες και τους Εργοτέληδες. Για να πάρουν το παρμένο πρωτάθλημα.

Ο δεύτερος λόγος είναι η όχι καλή φυσική κατάσταση. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Όταν ο Ολυμπιακός «απειλήθηκε» από τον ΠΑΟΚ, πριν αυτός αρχίσει να αρπάει τις τεσσάρες, οι ποδοσφαιριστές του πρωταθλητή δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν. Είχαν κολλήσει στο ρελαντί. Συνελήφθησαν αδύναμοι να κάνουν επιτάχυνση. Φανερό ότι τους έλειπαν επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Γι' αυτό σου λέω. Ποιος Τσόρι Ντομίγκες! Παικταράς το παλληκάρι. Ούτε πάσχει από ρόστερ ο Ολυμπιακός, ούτε μειονεκτεί παικτικά σε σύγκριση με τους «αντιπάλους» του. Ποδόσφαιρο της προκοπής δεν έπαιξε, όμως. Τον βλέπεις και κάποιες στιγμές είναι αξιολύπητος ο Ολυμπιακός. Με τη ψυχή στο στόμα πέρασε στο κύπελλο με ομάδα Β' εθνικής.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί είναι καπαρωμένο το πρωτάθλημα από τον Μαριινάκη