ΟΤΑΝ Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ

 

Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας

Η εικόνα που μας λανσάρανε παλιά για τους Μεξικάνους ήταν ότι πρόκειται για τεμπελχανάδες που κοιμούνται ατελείωτα κάτω από τα σομπρέρο τους. Καραμπινάτο παραμύθι, χωρίς δράκο. Συγνώμη κύριοι, αλλά, εγώ είδα ένα παιχνίδι που 21 έτρεχαν και ο 22ος έτρεχε εις τον κύβο. Και επρόκειτο για Μεξικάνο, ονόματι Χαβιέρ Ερνάντεζ.

Το παρατσούκλι του είναι Τσιτσαρίτο, δηλαδή, και επιστρατεύοντας τις βαθιές μου γνώσεις εις την ισπανική, «μικρό μπιζέλι». Το όσπριο τούς έκανε μια χόρτα. Σε αυτό το εξαντλητικό μαρκάρισμα από τους μαχαιροβγάλτες του Σιμεόνε, βρήκε 4-5 φορές το χώρο να χάσει ευκαιρίες και τελικά να σκοράρει.

Μην παραμυθιάζεσαι επειδή ο σκηνοθέτης μάς έδειξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πανηγυρίζει. Το εμπορικό της υπόθεσης βλέπεις. Και εργαλειοθήκη να θες να πουλήσεις, την
γκόμενα θα δείξει η κάμερα να περιεργάζεται την πένσα και το παπαγαλάκι κι όχι τον Μαστρο-Μήτσο. Ο Μαστρο - μπίζελος, λοιπόν, έφτασε να σκοράρει γιατί δημιούργησε κατάσταση άλλος κι όχι βέβαια αυτή η πριμαντόνα ο Κριστιάνο. Ολη η φάση βγήκε από το μυαλό του Χάμες Ροδρίγκες. Είδες πώς πέρασε το τόπι στον πρώην γκόμενο της Ιρίνας; Βάλε το βίντεο να το ξαναδείς. Εδώ είμαι εγώ για να πάμε παρακάτω.

Ο Χάμες είναι ένας Κολομβιανός ποιητής. Ναι, φίλε. Ενας ευαίσθητος καλλιτέχνης από τη χώρα του Εσκομπάρ και του Μπερμούδες. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν από τους δύο. Ο
καθένας στον τομέα του ήταν κορυφή. Ο Εσκομπάρ στα ναρκωτικά και ο Μπερμούδες στις υποδείξεις! Ομως, άλλο πράμα ο Χάμες. Οδηγεί ντελικάτα την κατάσταση ανάμεσα στις κακόφημες περιοχές. Και ποια είναι πιο κακόφημη περιοχή από τη μεγάλη περιοχή της Ατλέτικο; Φίλε, σε διαβεβαιώνω ότι έτσι και πετύχεις Γκοντίν και Μιράντα σε καμιά σκοτεινή γωνιά θα σου φύγουν και τα χοντρά και τα ψιλά.

Ομως......... Εχω την προσοχή σου; Ομως, επαναλαμβάνω, ο καθοριστικός παράγων της περηφανής πρόκρισης της Ρεάλ με το εκκωφαντικό 1-0 ήταν ένας άλλος καλλιτέχνης. Ο Σέρχιο Ράμος. Τον έστειλε τον Τούρκο Αρντά Τουράν, μια ώρα αρχύτερα, για λαχματζούν στο κοντινότερο πολίτικο εστιατόριο, που είναι πίσω από την Πλάζα ντε Οριέντε, για όσους ξέρουν από καστιγιάνικη πατριδογνωσία.

Ο Σέργιος έπεσε από την προβολή του Τούρκου, ως άλλος Αστραπόγιαννος τουφεκισμένος στα παλάτια της Δωρίδας. Είχα συγκλονιστεί το ίδιο με την ερμηνεία του Νίκου Κούρκουλου. Το κοράκι μάσησε, το τέλος για την Ατλέτικο ερχόταν. Ακόμα και αυτή, η σκληρή συμμορία του Τσόλο, θα ήταν δύσκολο να αντέξει μέχρι τα 90 κάτι, απίθανο ως τα 120 βάλε, εφόσον το ματς πήγαινε στην παράταση.

Δεν τη χάλασε την UEFA. Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Γιουβέντους στα ημιτελικά. Μη δούμε κανέναν μικρό να προοδεύει, να του πάρουμε το κεφάλι. Αι σιχτίρ, αδελφές του ελέους.

Διαβάστε ακόμα:

Ο εφιάλτης της Μπάγερν και η Λουί Βουιτόν της Ραχήλ Μακρή