Ο ΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ

πηγή: Intime
 

Μήπως ξεχνάμε πως ξεκίνησε το ξεδόντιασμα της 17ης Νοέμβρη, που έκανε σκληρό πρωταθλητισμό στην τρομοκρατία για 27 χρόνια. Από τη μπόμπα που έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού. Από τη μαλακία του αγιογράφου, του μεσαίου από τα τρία αδέλφια που ήταν οργανωμένοι στην 17Ν. Αν δεν συλλαμβανόταν, πριν από 13 χρόνια ο Σάββας Ξηρός πιθανόν να μην είχε εξαρθρωθεί η συμμορία.

Αλά Ξηρός που του έσκασε η ωρολογιακή βόμβα στο λιμάνι Πειραιά, έριξε το κουφέτο του και ο Άκης Μάντζιος, προπονητής του Κομπότη. «Ξέραμε ότι ο Πανθρακικός θα κερδίσει στην Βέροια» είπε ο άνθρωπος του πάγκου στον Λεβαδειακού, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Φορτώνουν δουλειά στον ανακριτή της εγκληματικής οργάνωσης. Πώς να τα προλάβει όλα ο άνθρωπος; Κι ακόμα δεν τελείωσε το κωλοπρωτάθλημα κι ακόμα δεν έχει... αποφασιστεί, δεν έχει τελεσιδικήσει ποια θα είναι η τέταρτη ομάδα για... Β' εθνική. Βλέπεις όλες οι πεσμένες διαλέγουν το ερασιτεχνικό κι όχι την Β' εθνική.

Ξεφύγαμε. Ο Μάντζιος δεν ήξερε τι θα κάνει η ομάδα του στην Τούμπα, όμως ήξερε το αποτέλεσμα στην Βέροια. Και μίλησε για παραμύθι φούρναρης καθυστερήσεις ώστε να αργοπορήσει το δεύτερο ημίχρονο στο ματς με τον Πανθρακικό. Εδώ αξίζει να ανοίξουμε το βιβλίο. Με τα κόλπα που κάνουν οι πονηροί, όταν ο διαιτητής δεν είναι στο κόλπο, να τελειώνουν το δικό τους παιχνίδι κάποια λεπτά μετά τη λήξη άλλου αγώνα. Αναλόγως να «ρυθμίσουν» το δικό τους αποτέλεσμα.

Το κορυφαίο κόλπο είχε γίνει όταν ο Ιωνικός έπαιζε στην Γ' εθνική, σε αγώνα με τον Μακεδονικό στο ξερό, τότε, γήπεδο της Νίκαιας. Μπήκε στο ημίχρονο το αυτοκίνητο του Δήμου για να... καταβρέξει τον αγωνιστικό χώρο, επειδή σηκωνόταν σκόνη. Μικρή... καθυστέρηση αυτή, και για να κερδηθεί κι άλλος χρόνος η καταβρεκτήρα του Δήμου ρίχνει... κατά λάθος μία σε δοκάρι.

Διαβάστε ακόμα:

Η εξέδρα έκλεψε και πάλι την παράσταση