ΦΟΒΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΟΤΑΝ Η ΑΕΚ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΑΛ

πηγή: Intime
 

Μάθαμε για την Παράγκα στο πρωτάθλημά μας. Ήταν πράγματι μια κατάσταση. Σήμερα παίζει μπάλλα η «εγκληματική οργάνωση». Θα περιμένουμε το... πόρισμα, που κάποιους θα
ικανοποιήσει. Κάποιους άλλους θα απογοητεύσει. Είτε γιατί η δικαιοσύνη είναι πράγματι τυφλή, δειλή, είτε διότι δεν ήταν τόσο αυστηρή.

Η πιο βρώμικη ομάδα από καταβολής είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή που ήταν η δεύτερη της πρωτεύουσας, με πρώτη την Ατλέτικο επί δικτατορίας, κι έγινε βασίλισσα και της Ισπανίας και της Ευρώπης. Με πουστιές. Και με «δημόσιες σχέσεις».

Κάποτε ο μακαρίτης Φέρεντς Πούσκας το είπε. Σε μια από τις πολλές, τις πάμπολλες νυχτερινές εξορμήσεις σε ταβέρνες το 'φερε η κουβέντα και το είπε: «Είμασταν η καλύτερη ομάδα. Παικταράδες όλοι τους στην Ρεάλ. Όποτε, όμως, δεν είμασταν σε καλή κατάσταση, «κάναμε κοιλιά», το ξέραμε ότι θα έχουμε τη... «στήριξη» της διοίκησης».

Από το πρώτο κιόλας κύπελλο Ευρώπης που κατέκτησε η Ρεάλ είχε δουλέψει το παρασκήνιο. Είχε βρει άκρες και με τη διαιτησία και με προέδρους ομάδων στην Ισπανία και σ' όλη την Ευρώπη. Με την ευκαιρία να αναφέρω ένα συγκεκριμένο περιστατικό.

Πριν από 30 χρόνια με τον Γκμοχ προπονητή είναι να παίξει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με την Ρεάλ Μαδρίτης. Στα γραφεία της ελληνικής ομάδας φθάνει ένα αίτημα της Ρεάλ. Οι δικοί σου τα 'χασαν. Δεν το πιστεύανε. Τι είχε συμβεί.

Η Ρεάλ παρακαλούσε την ΑΕΚ να καλέσει στο γήπεδο τιμητικά τον Κώστα Ρήγα! Τον διεθνή διαιτητή του... μπάσκετ. Πήρες χαμπάρι; Οι άνθρωποι ήταν πάντα οργανωμένοι. Και με
το σωστό τρόπο. Όχι ο πρόεδρος να «μιλάει» από το τηλέφωνο. Με τις κατάλληλες κινήσεις «υποχρεώνει» και δείχνει στον άλλον κλάση, μαζύ και δύναμη. Πιθανόν, να σκεφτήκανε, κάπου, κάποτε να τον χρειαστούμε τον Έλληνα διαιτητή.

Διαβάστε ακόμα:

Μεγαλύτερη ίντριγκα και από το «Game of Thrones»