ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

πηγή: Intime
 

Αυτά τα βλέπεις μόνον στα έργα. Έτσι λέγαμε πιτσιρικάδες, εμείς που γουστάραμε τις γκαγκστερικές, δηλαδή τις αστυνομικές, και τις καουμπόυκες ταινίες. Το παλληκάρι του έργου πάντα ψύχραιμο, με φάτσα βουδιστή μοναχού σε απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, δέχεται τα πυρά των καταδιωκτών του. Τον έχουν στριμώξει, τον βαράνε από δυο και τρεις πλευρές κι αυτός έχει μόνον τρεις σφαίρες στη θαλάμη του εξάσφαιρου.

Αγωνία. Του σινεμά είμαστε, ρε, το ξέρουμε ότι το παλληκάρι δεν σκοτώνεται, διαφορετικά το έργο θα τελειώσει πριν της ώρας του. Να, όμως που ανησυχούμε, επειδή έχει μονάχα τρεις σφαίρες, όσες οι αντίπαλοί του.

Αμάν! Ο δικός μας βγάζει από την τσέπη κι ένα άλλο ψεύτικο πιστόλι. Αληθινό είναι αλλά με ψεύτικες σφαίρες, μόνον για μπαμ μπουμ. Να δουλέψει, να παραπλανήσει τους τρεις διώκτες του. Να κερδίσει χρόνο.

Τελικά, το παλληκάρι ξάπλωσε και τους τρεις. Και μόνον όταν βγήκαμε από τη σκοτεινή αίθουσα του κινηματογράφου αναρωτηθήκαμε αν ο δικός μας ήταν εκτελεστής της Κόζα Νόστρα ή, μυστικός πράκτωρ της αστυνομίας. Όχι πως μας ενδιαφέρει τι ήταν ακριβώς.

Διαβάστε ακόμα:

Τη νίκη την πήρε για πλάκα ο Ολυμπιακός