ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ!

πηγή: Intime
 

Να τα λέμε. Να μάθουμε να ακούμε και τα πικρά, όχι μόνον τα ευχάριστα. Τα πανηγυρικά. Τα εξωτικά. Δεν πάει έτσι. Η ζωή είναι δύσκολη. Και η σκληρότητα στις κουβέντες, η αυστηρότητα, λέω εγώ, επιβάλλεται.

Όχι, δηλαδή, μπράβο στον Ολυμπιακό όταν κέρδισε. Και μπράβο κι όταν έχασε. Δεν πάει έτσι. Πολύ περισσότερο όταν η ομάδα δεν ήταν καλή. Και στα δύο ματς του Final Four.

Το ίδιο και με τον Σπανούλη. Μπράβο επειδή έβαλε δυο καλάθια και ο Ολυμπιακός καθάρισε το παιχνίδι με την ΤΣ.Σ.ΚΑ. Ο παίκτης, όμως, ήταν φάντασμα στο γήπεδο. Όσο έπαιζε η γυναίκα του από την εξέδρα, τόσο και αυτός στον αγωνιστικό χώρο.

Είπαμε. Να τα λέμε. Καμμία αξία δεν έχει το μπράβο, όταν από την κριτική κρύβεται η αλήθεια. Και λίγα, πολύ λίγα είναι τα λόγια κριτικής που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Που φωτίζουν. Για παράδειγμα αυτά που είπε ο Πάμπλο Λάσο, ο προπονητής της Ρεάλ, ο μεγάλος νικητής του φάιναλ φωρ, και αφορούν στον Βασίλη Σπανούλη.

Επόμενο είναι ο αντίπαλος να προβληματιστεί πως να εξουδετερώσει τον Σπανούλη. Πως θα τον περιορίσει. Πως θα τον αποσυντονίσει. Πως θα σπάσει τη χημεία του με τους συμπαίκτες του. Μίλησε για το δικό του σχεδιασμό ο Λάσο, όμως στην πραγματικότητα έκανε ύμνο στον Έλληνα μπασκετμπωλίστα.

Δεν έβαλα έναν παίκτη επάνω στον Σπανούλη, λέει ο Παύλος Λάσος. Έδωσα το σχοινί σε τέσσερις δικούς μου, πότε ο ένας, πότε ο άλλος να ρίχνουν το λάσο για να σταματάνε τον Σπανούλη. Επειδή το παλληκάρι είναι μάστορας και μ' έναν μονάχα επάνω του θα έβρισκε τις αδυναμίες του αντίπαλου κι έτσι θα αποδυναμωνόταν η περιφρούρησή του. Γι' αυτό τον μάρκαραν ο Κάρολο, ο Ροντρίγκεθ, ο Ρίβερς, ο Γιουλ, ακόμα και ο Ρούντυ. Κάπως έτσι δεν «συνήθισε» έναν προσωπικό αντίπαλο ο Σπανούλης.

Αυτά λέει ο Λάσο. Ίσως είναι έτσι τα πράγματα, ίσως όχι. Ο καθένας λέει ό, τι λέει για να δείξει πόσο καλά κάνει τη δουλειά του, ακόμα και εξυψώνοντας τον αντίπαλο.

Διαβάστε ακόμα:

Η αλήθεια για την πορνοκόντρα Σπανούλη - Ματσιούλις