ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΟΚ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ

πηγή: Intime
 

Να σου πω μια πικρή και βαρειά αλήθεια για τον ΠΑΟΚ και είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουν οι παληοσειρές παοκτσήδες. Αυτοί που ξέρουν από μπάλλα. Να το λέμε κι αυτό. Κάθε ομάδα έχει και τους αχαχούχα οπαδούς. Που πάνε στο γήπεδο και άλλοι βρίζουν κατεβάζοντας πολυελαίους, άλλοι φεύγουν τρισευτυχισμένοι από την Τούμπα, χωρίς να έχουν πάρει μυρωδιά από το παιχνίδι.

Ποια είναι η αλήθεια. Κάθε χρόνο ο ΠΑΟΚ κουράζει. Κάθε χρόνο ξεκινάει τη σαιζόν μ' έναν ενθουσιασμό που στη συνέχεια ξεφουσκώνει επειδή ο «προγραμματισμός» ήταν μια προχειρότητα και μισή. Δεν φθάνει να πεις «Είμαστε ΠΑΟΚ», «Είμαστε Παναθηναϊκός», «Είμαστε Ολυμπιακός». Χαίρω πολύ για τη γνωριμία.

Ο ΠΑΟΚ είναι μέγεθος τεράστιο, όμως λειτουργεί σαν προσφυγικό σωματείο. Καμμία οργάνωση, λόγια πολλά, λεφτά στον αέρα. Ας αφήσουμε το κομμάτι το τεχνοκρατικό, το διοικητικό, που χαρακτηρίζει κατ' εξοχήν την εταιρεία, την ΠΑΕ. Να δούμε το αγωνιστικό κομμάτι. Το πως η ομάδα θα κάνει τη «νέα αρχή». Το πως θα κτίσει τον «νέο ΠΑΟΚ».

Βγαίνουν στον αέρα ονόματα παικτών, που κανένα δεν κάνει για τον πρώτο ρόλο στην ομάδα. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ότι δεν έχει ομάδα, δηλαδή δεν έχει κτίσει σκελετό ενδεκάδας. Χωρίς πρώτα σκελετό δεν μιλάς για ενίσχυση. Και ο κορμός, η βάση της ομάδας λείπει σήμερα από τον ΠΑΟΚ, και ο καπετάν-ένας παίκτης απουσιάζει.

Έναν Πάμπλο Γκαρσία θέλει ο ΠΑΟΚ. Άσχετο αν θα είναι αμυντικός χαφ, όπως ήταν ο Ουρουγουανός, επιτελικός μέσος, ακόμα και σέντερ-μπακ. Η πρωταρχική ανάγκη του ΠΑΟΚ είναι ο παίκτης που θα δίνει κατεύθυνση και ρυθμό στην ομάδα. Όχι έναν Κάτσε, ένα καλό εργαλείο, ένας χρησιμότατος εργάτης, που θα τρέξει, που θα παλαίψει.

Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν ό,τι καλύτερο στον ΠΑΟΚ, διότι αποτελούσε την καρδιά του και τον πνεύμονά του. Τέτοιον παίκτη να κόψει το λαιμό του να βρει ο ΠΑΟΚ, και γύρω απ' αυτόν να κτίσει την ομάδα. Με τους κατάλληλους περιφερειακούς, όχι να τραβάει κουπί ο νέος Γκαρσία και καεί μια ώρα αρχύτερα.

Τι άλλο να πεις για τον ΠΑΟΚ, με αφορμή τα γενέθλια του Παύλου Γκαρσία που γεννήθηκε στις 11 Μαίου το 1977.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο και ο σουγιάς στ' απόκρυφα