Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

πηγή: Intime
 

Χοντροπαίκτης στις μεταγραφές ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ξέχνα τα κιλά του, λέμε για το στυλ του στο πήγαινε-έλα ποδοσφαιριστών. Από μία άποψη θα πει ο ανύποπτος ότι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού κάνει το χόμπυ του. Την έχει βρει, ρε παιδί μου, να ξεφορτώνει ένα ρέο παίκτες στο λιμάνι, όπως και να ξαλαφρώνει από άλλους.

Να το κάνει αυτό ο ΠΑΟΚ, το καταλαβαίνεις. Υποτίθεται ότι ξεκινάει για να κτυπήσει το πρωτάθλημα, δεν του βγαίνουν οι μεταγραφές και άντε πάλι φτου και από την αρχή. Ο Μαρινάκης παίρνει πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα δεν απειλείται, στην Ευρώπη σε γενικές γραμμές τα πήγαινε καλά. Δεν έχει κάνει το μπαμ στο τσάμπιονς ληγκ, όμως έχει βγάλει αποτελέσματα αξιομνημόνευτα.

Γιατί, λοιπόν, κάνει μαζικές... αφίξεις και αναχωρήσεις ποδοσφαριστών ο Μαρινάκης; Μπίζνες. Πετυχημένες μπίζνες. Αγοράζει και πουλάει. Χωρίς να χάνει πόντους αγωνιστικά ο Ολυμπιακός. Το ίδιο κι αυτό το καλοκαίρι. Ο εφοπλιστής έχει τα καράβια του, έχει και το στόλο με τους παίκτες του. Όπως αγοράζει και πουλάει παπόρια, έτσι κάνει και με τους ποδοσφαιριστές.

Έχει πιάσει πάλι δουλειά ο Μαρινάκης, στο πιο βασικό κομμάτι της εταιρείας, λέω για την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δουλειά που την έχει αναλάβει προσωπικά ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος. Για σκέψου τον πρόεδρο να ψάχνει ένα-δυο συγκεκριμένους παίκτες. Για τις ανάγκες της ομάδας. Για να καλύψει τα κενά της ομάδας. Ο Μαρινάκης είναι άλλης σχολής. Δεν πάει για ένα-δυο, ούτε για 3-4. Άμα λάχει και 5-6, και 7-8. Γιατί, όχι.

Ο Μαρινάκης, άλλωστε, δεν κάνει στοχευμένες μεταγραφές για τον Ολυμπιακό. Όχι, αυτό. Ο εφοπλιστής έχει μπροστά του τις λίστες παικτών που τον έχουν κατακλύσει οι ατζέντηδες και ψάχνεται ποιοι προσφέρονται για μεταπώληση. Είμαι, σου λέει, μαγαζί σοβαρό και οργανωμένο, όχι σαν τα καφενεία που είναι οι άλλες ΠΑΕ της σούπερ ληγκ, και είμαι σε θέση να προσδώσω υπεραξία σε κάποιον παίκτη.

Θα τον πάρω τον εξελίξιμο με ένα π.χ. εκατομμύριο και θα μου παίξει σαν παίκτης αξίας και θα τον παραχωρήσω αύριο με 5 και 10 εκ. Έτσι που λες. Δουλειά κάνει ο Μαρινάκης και οι εφημερίδες που είναι κοντά στον Ολυμπιακό κάθε μέρα αραδιάζουν ονόματα. Αυτοί φεύγουν, αυτοί μένουν, αυτοί έρχονται.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ολυμπιακός και ο αυτοκράτωρ Κοντονής