ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ 10 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ FIFA

 

Δύο μόλις ημέρες από τις εκλογές της FIFA, στο Κατάρ, έγινε ένα ντου σε ακριβό ξενοδοχείο της Ζυρίχης και τσακώσανε δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Όχι, βέβαια, και τον γάτο εδώ και χρόνια πρόεδρο της FIFA Γιόζεπ Μπλάτερ, ο οποίος θα εκλεγεί πάλι μεθαύριο Παρασκευή. Οι κατηγορίες είναι δωροδοκίες και ξέπλυμα χρήματος.

Πέραν τούτου ουδέν, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Τι πραγματικά συμβαίνει, να ρίξουμε κάποια ψιλά. Εδώ και τρεις μήνες με τη βοήθεια της interpol είχε στηθεί μηχανισμός παρακολούθησης ανθρώπων που χοντροκονομάνε από τις ποδοσφαιρικές μπίζνες κι έχουν την ευλογία του πολυμήχανου Μπλάτερ. Τα λεφτά είναι πολλά. Δεν μιλάω για τις κονομησιές των χοντρολαμογιών της FIFA, αλλά του εμίρη, ας τον πούμε Χασάν, που έκανε όνειρο της ζωής του να ξεδοντιάσει τον Εβραίο πρόεδρο της FIFA.

Αρχηγός στο αθλητικό κομμάτι της Interpol είναι ένας Αυστραλός μπάτσος, πρώην του FBI και υποδιευθυντής ένας Πορτογάλος. Αυτός ψιθύρισε στον συμπατριώτη Φίγκο «Κάνε στην άκρη, η δουλειά βρωμάει» κι έτσι ο αντίπαλος, ο επικεφαλής της παράταξης εναντίον του Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA παραιτήθηκε. «Δεν με εκφράζουν αυτά που γίνονται...» είπε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελώνα και της Ρεάλ και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.

Στο μεταξύ από το μπλοκ Φίγκο και εμίρη, ας τον πούμε Χασάν, την κοπάνησε ο αρχιγκόμενος Μικαέλ Φαν Μπράαγκ, επί σειρά πρόεδρος του Άγιαξ, μετά την παράνομη ερωτική του σχέση με την κυρία που είναι αφεντικό στην Αϊντχόβεν και στη συνέχεια έγινε πρόεδρος της ολλανδικής ΕΠΟ. Ο Μπράαγκ τα βρήκε με τον Μπλάτερ, που τον έβαλε στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA.

Διαβάστε ακόμα:

Η πιο μεγάλη αποκάλυψη για τον Κόκκαλη