Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΛΑΤΙΝΙ ΜΕ ΜΠΛΑΤΕΡ

 

Ο πιο μεγάλος αντίπαλος του προέδρου της FIFA Γιόζεπ Μπλάτερ είναι ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί. Καμμία έκπληξη. Πρώτον, διότι ο αγαπησιάρης Γάλλος, πρώην ποδοσφαιριστής, έγινε αφεντικό στην Ευρώπη με τις πλάτες του Μπλάτερ. Δεύτερον, διότι ο Μπλάτερ ως άλλος προστατευόμενος του αρχιμαφιόζου γνωρίζει πολύ καλά τις βρωμοδουλειές του Μπλάτερ.

Ο Πλατινί είναι καθαρός; Αστεία ερώτηση. Στους κύκλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου λέγεται ότι ναι μεν βγήκε φόρα παρτίδα αλλά στο «παρασκηνιακό» εναντίον του Μπλάτερ ο Πλατινί, όμως κι αυτός φοβάται μήπως κάποιοι τον κρατάνε στο χέρι.

Πλατινί. Όνομα που παραπέμπει σε πλατίνα. Σε χρυσό. Είναι και χαμογελαστός. Συμπαθής. Από μικρό παιδί φτουράει. Το 'χει, ρε παιδί μου. Και δείχνει υπεράνω υποψίας. Και «ακίνδυνος» να στη φέρει αν τον βάλεις δίπλα σου.

Όπως τον άλλονα τον λένε «Γλυκό». Είμαι ο Μιχάλης Γλυκός. Ή, Γλύκος. Ο Τάκης Μελιδώνης. Έχουν γλύκα, μέλι.

Επί του θέματος. Μόνον με σταυρωμένα δεν είναι ο Μισέλ Πλατινί δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις στον πόλεμο κατά των διεφθαρμένων μεγαλοστελεχών της FIFA. Όλα τα ξέρει ο Μιχαλάκης. Όπως πλάκα έχει ο Μπλάτερ, που... έπεσε από τα σύννεφα, δηλαδή παραμύθι φούρναρης δεν ήξερε τι γινόταν πίσω από την πλάτη του.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς έγινε αρχιμαφιόζος ο μίστερ καλτσοδέτας