Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΙΕΝ!

πηγή: Intime
 

Ο μαγνήτης του αεροδρομίου. Κόσμος και κοσμάκης με αγωνία και ενθουσιασμό η σκέψη στην άφιξη του Γκανέζου Εσιέν. Και live ρεπορτάζ, κάθε στιγμή, για ποιο λόγο; Είπαμε. Η αγωνία, η ανησυχία, και μήπως καθυστερήσει η πτήση. Ύστερα είναι και το άλλο. Όταν τον θέλεις μια ώρα αρχύτερα, για τον Εσιέν λέμε, τόσο πιο γρήγορα θα... έρθει. Θα δείξει κατανόηση ο πιλότος.

Και μετά οι ρεπόρτερ θα πάρουν συνέντευξη από τον... πιλότο. Και δηλώσεις από τα κορίτσια, τις αεροσυνοδούς. Μήπως πέσουν και τίποτα αποκλειστικότητες. Από κανένα συνεπιβάτη. Αν ήταν ήρεμος ο Γκανέζος, αν πήγε τουαλέτα να σενιαριστεί. Τι ήπιε στο αεροπλάνο, κρασί ή κοκακόλα.

Όλα έχουν σημασία. Γι' αυτό πήγαν τα συνεργεία και οι δημοσιογράφοι. Να καλύψουν κάθε λεπτό της αναμονής.

Έλεγα για τον μαγνητισμό του αεροδρομίου. Από τις αρχές της δεκαετίας '70 οι εφημερίδες, τότε δεν υπήρχαν κανάλια ιδιωτικά, ούτε ραδιόφωνα, έστελναν συντάκτες στο αεροδρόμιο όταν ήταν να έρθει ένα μεγάλο όνομα ποδοσφαιριστή. Με την ευκαιρία θυμήθηκα ότι το 1972, το Φως είχε στείλει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού για ρεπορτάζ τον συντάκτη του Γιώργο Λιάνη, μετέπειτα υπουργό αθλητισμού, όταν ήρθε στον Ολυμπιακό ο Αργεντινός Μιγκέλ Νικολάου.

Διαβάστε ακόμα:

Πότε θα ξαναγίνει το ΠΑΟ - Ολυμπιακός 8-2