Η ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ «ΝΙΚΗ» ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

 

Είναι δημοσιογράφοι και δεν ξέρουν να μιλάνε από την τηλεόραση. Άντε να τους δικαιολογήσεις επειδή ένας δημοσιογράφος κρίνεται κυρίως όταν γράφει, όχι όταν παρλάρει. Όταν θέλει να περιγράψει. Να κριτικάρει. Να σου πει εσένα του τηλεθεατή κάτι που δεν το βλέπεις από το σπίτι σου. Ενώ εκείνος το βιώνει μέσα στο γήπεδο.

Όχι, όμως, και να μη ξέρουν να γράφουν οι δημοσιογράφοι. Αυτό πάει πολύ. Διαβάζω π.χ. ότι η Γιούβε, λέει, είναι η πιο loser ομάδα του τσάμπιονς ληγκ. Γιατί το λέει αυτό; Που το βρήκε;

«… Η Γιουβέντους δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στην Μπαρτσελώνα». Τι έγραψε ο άνθρωπος! Πήρες χαμπάρι την ασχετοσύνη του; Ο δημοσιογράφος έγραψε κάτι που δεν… ήθελε! Είμαι σίγουρος ότι δεν είχε σκοπό να απαξιώσει τόσο πολύ την Μπαρτσελώνα. Τη μεγαλύτερη ομάδα της εποχής μας.

Όταν γράφεις «δεν τα κατάφερε η Γιουβέντους ούτε με την Μπαρτσελώνα» εννοείς στα ελληνικά κι όχι στα… «δημοσιογραφικά» ότι η ομάδα τη Καταλονίας είναι μια μικρή ομάδα. Μια κατώτερη της Γιουβέντους.

Και γιατί, κατά τον «δημοσιογράφο» είναι η πιο loser ομάδα του τσάμπιονς ληγκ η Γιουβέντους. Επειδή έχει χάσει τους περισσότερους τελικούς στην Ευρώπη. Εγώ έχω άλλη γνώμη. Εγώ είδα μια πολύ μεγάλη Γιουβέντους στον τελικό με την Μπαρτσελώνα. Και αυτή είναι μια αληθινή νίκη. Δεν πήρε την κούπα η ιταλική ομάδα, αλλά έδειξε με τη «νίκη» της την πολύ μεγάλη κλάση της. Να είναι κατώτερη από την Μπαρτσελώνα και να την αντιμετώπιζε στα ίσα. Αυτός ο τελικός επιβεβαίωσε αυτά που γράφαμε πριν τον τελικό. Ότι η Γιουβέντους κρατάει τις παραδοσιακές ψυχικές αρετές της ακόμα κι όταν έχει βγει απ΄ τη βιτρίνα της ευρωπαϊκής σκηνής.

Διαβάστε ακόμα:

Εβαλε τη σφραγίδα του και ο Μπουφόν