ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

πηγή: Intime
 

Χρυσές λίρες μάζευαν, μία προς μία, οι φτωχές οικογένειες στην Ελλάδα στα χρόνια που ήταν πιτσιρικάς ο Δημήτρης Μελισσανίδης, φτωχόπαιδο κι αυτός σε μια γειτονιά της Κοκκινιάς. Όσες οικονομίες έβαζαν στην άκρη τις έκαναν λίρες Αγγλίας, για σιγουριά. Πρόσφυγες άνθρωποι, που ζούσαν από τον ιδρώτα τους, από τη δουλειά και δικαιολογημένα δεν ήξεραν τι μέρα ξημερώνει. Το χρυσό νόμισμα ήταν το αποκούμπι τους.

Καημός των γονέων να διοριστεί το παιδί τους στο δημόσιο. Για σιγουριά, πάλι. Να εξασφαλίσει το μέλλον του. Χρόνια δύσκολα και δίχως φως. Δίχως αύριο. Χρυσές λίρες κάπου κρυμένες, όχι στην τράπεζα, να τρουπώσει ο γιόκας σε κανά υπουργείο, σε καμμιά ΔΕΗ, και με τη βοήθεια του Θεού να σηκώσουμε τέσσερις τοίχους, ένα σπίτι που να είναι δικό μας.

Η ανασφάλεια του νεοέλληνα εδώ και ένα αιώνα, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, ό, τι πιο κατάμαυρο βίωσε η Ελλάδα στην νεώτερη Ιστορία της. Μετά το 1922 το υπέρτατο όνειρο του απλού, του φουκαρά Έλληνα ήταν να αποκτήσει ιδιόκτητο διαμέρισμα. Να, γιατί οι αεκτζήδες πονάνε το γήπεδο.

Πατριάρχης, λέει, του Παναθηναϊκού ο Απόστολος Νικολαϊδης. Ούτε αρχιμανδρίτη δεν θα τον χαρακτήριζα. Επειδή, λέει, ήταν αθλητής του Παναθηναϊκού, και ποδοσφαιριστής, και πρόεδρος του σωματείου.

Πατριάρχης, λέει, του Ολυμπιακού ο Γιώργος Ανδριανόπουλος. Ούτε διάκο δεν θα τον χαρακτήριζα. Επειδή, λέει, ήταν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, μάλιστα με τα αδέλφια του, και έγινε ο πρόεδρος του σωματείου.

Αυτός που θα γίνει πατριάρχης της ΑΕΚ, με τις ευλογίες των αιώνων, θα είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όταν με το καλό τελειώσει η «Αγιά Σοφιά». Δέκα πρωταθλήματα να πάρει η ΑΕΚ με Μελισσανίδη δεν θα γραφτεί το όνομά του στη μνήμη των σημερινών και των αυριανών οπαδών της ομάδας, όσο αν τελειώσει το δικό της «σπίτι» η ΑΕΚ. Το νέο γήπεδο.

Τον Ιανουάριο του 2014 το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως έχρισε «Κουροπαλάτη» τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Πρόκειται για ύψιστο τίτλο της χριστιανοσύνης, διάκριση τιμητική που είχε να δοθεί από τον 11ο αιώνα και μέχρι τότε είχαν πάρει μονάχα τρεις ανώτατοι αυτοκρατορικοί του Βυζαντίου.

Ε, λοιπόν, αυτό το μέγιστο στα εκκλησιαστικά χρονικά «μετάλλιο» στον Μελισσανίδη δεν λέει τίποτα όσο ο αιώνιος χαρακτηρισμός του «Πατριάρχη της ΑΕΚ» που περιμένει να τον «στεφανώσει», όταν ολοκληρωθεί το νέο γήπεδο. Γράφω αυτές τις αράδες με αφορμή ότι άνοιξε ο δρόμος της κατασκεής με την προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Μαϊμού πατριάρχης του Παναθηναϊκού ο Νικολαϊδης, όταν κράτησε για δεκαετίες την ομάδα σε ξένο γήπεδο, άσε ότι η Λεωφόρος ήταν πάντα μια παράγκα, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές. Το ίδιο μαϊμού πατριάρχης του Ολυμπιακού και ο Ανδριανόπουλος. Η πρώτη σε δημοφιλία ομάδα της χώρας δεν είχε αποκτήσει ποτέ δικό της γήπεδο.

Διαβάστε ακόμα:

Θα τον κάψουν ζωντανό τον Δέλλα