ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ

πηγή: Intime
 

Πρόσεξε φάση. Ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός την έχει βαμένη, όπως θέλουν να ελπίζουν οι αντίπαλοί του στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός θα συμμετέχει κανονικά στο τσάμπιονς ληγκ διότι δεν θα έχει προλάβει να ολοκληρωθεί η διαδικασία του αποκλεισμού του. Πάντα λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι ο πρωταθλητής Ελλάδος ενοχοποιείται, με βάση όχι μόνον τα στοιχεία του ανακριτή διαφθοράς αλλά και την τελική εκτίμηση της UEFA.

Επαναλαμβάνω. Η ελληνική Δικαιοσύνη καταδικάζει τον Ολυμπιακό και η ΟΥΕΦΑ δεν τον θεωρεί ένοχο. Όπως και το τούμπα έργο συμβαίνει. Απαλλάσσεται κάθε κατηγορίας ο Μαρινάκης, αλλά η ΟΥΕΦΑ κρίνει ότι ήταν ύποπτος σε εγκληματικές πράξεις. Η οποία ΟΥΕΦΑ, για το καλό του ποδοσφαίρου, αποδέχεται σαν ικανά «στοιχεία» ακόμα και πειρατικές υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Ο Αλαφούζος, όπως και πριν δύο χρόνια, στο θέμα της αδειοδότησης του Παναθηναϊκού, δεν κινείται σωστά. Βιάζεται. Είναι απρόσεκτος. Δεν επιτρέπεται να παραδίδει... μαθήματα στην UEFA. Να... υπενθυμίζει στη διοργανώτρια του τσάμπιονς ληγκ προηγούμενες αποφάσεις της, που πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν και στην περίπτωση του Ολυμπιακού.

Ποια θα είναι η διαδικασία. Ο απελσταλμένος ανακριτής της ΟΥΕΦΑ θα επισκεφθεί τον ειδικό ανακριτή διαφοθοράς που ασχολείται με την εγκληματική οργάνωση στο πρωτάθλημα. Παραλαμβάνει τα στοιχεία, όλο το φάκελλο και στη συνέχεια δίνει την εκτίμησή του στον γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο. Θα εξετάσει κι αυτός την κατάσταση.

Δεν προβλέπεται να πάρει την τελική της απόφαση η ΟΥΕΦΑ πριν τον Οκτώβριο. Πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια των ομίλων στο τσάμπιονς ληγκ. Αν, λοιπόν, μέχρι τότε η ΕΠΟ δεν αποκλείσει τον Ολυμπιακό, στην περίπτωση καταδικαστικής απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης, το επόμενο επεισόδιο είναι το εξής:

Η ΟΥΕΦΑ, αν βεβαίως κρίνει κι αυτή ένοχο τον Ολυμπιακό, θα αποκλείσει και την ΕΠΟ, μέχρι 3 χρόνια, και τον Ολυμπιακό, μέχρι 7 χρόνια, αφού τον πετάξει από τα παιχνίδια του ομίλου που θα έχουν ξεκινήσει.

Διαβάστε ακόμα:

Ορφανή η πιάτσα χωρίς αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης