ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΝΙΤΣ

 

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει τον τρόπο του. Είναι νοικοκύρης και θέλει να το προβάλει. Να μιλήσει στα μέσα για τη διαφορετικότητά του σε σχέση με την μπουρδελιάρικη ακαταστασία που χαρακτηρίζει κατά βάση τις ελληνικές ομάδες.

Ελεγε μετά το ματς με τον Αγιαξ, ότι αυτή ήταν η εβδομάδα που δοκίμασε το σύστημα 4-2-2-2. Την άλλη θα δοκιμάσει κάποιο άλλο. Δεν θα μπω στην ουσία του συστήματος. Κατά βάση βρίσκω γελοίο να χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη το 4-2-2-2 που αντιλαμβάνονται στην πραγματικότητα ελάχιστοι. Θα μπω, όμως, στο μυαλό του «Ολλανδού». Θέλει ο κόσμος να μάθει ότι κάνει αυτό που πρέπει. Να ενημερώσει, πως διδάσκει τους παίκτες του δυο - τρεις εναλλακτικές για να τις χρησιμοποιεί ανάλογα το παιχνίδι, τις δυσκολίες και πιθανότατα τις δυνατότητες τους.

Καμμία ένσταση επ` αυτών, όμως θέλω να δω και τη βελτίωση κάποιων στους οποίους θα στηριχθεί ο Παναθηναϊκός. Δυστυχώς, δεν έχω δει κάτι θεαματικό από τους πιτσιρικάδες που έχουν πια ψηθεί αρκετά στα δυο προηγούμενα χρόνια. Ομιλώ για τους Ελληνες του Παναθηναϊκού. Παραμένει σταθερά καλύτερος ο Ζέκα και το πιο ανησυχητικό ήταν πως στο ματς με τον Αγιαξ καταγράφηκε κορυφαίος όλων ο Πράνιτς.

Κορυφαίος ως αριστερός μπακ. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι κορυφαίος ήταν ο Πράνιτς. Ενας παίκτης που κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι στον Παναθηναϊκό για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν το πάω παρακατώ.

Ολοι περιμένουν Εσιέν και Σάντσες. Γιατί; Για να σφίξουν τα πράγματα λένε οι σχολιαστές. Επειδή, είναι οι κανούργιοι. Οι βαρβάτες μεταγραφές, λέει ο αποδυτηριάκιας. Ετσι πάει κι όχι αλλοιώς. Ακόμα και στην ομάδα του Αναστασίου, που έχει πλάνο και εναλλακτικά συστήματα...

Διαβάστε ακόμα:

Βάλτε στη φυλακή Γεωργέα, Καλαϊτζίδη, Καλογέρη