ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

πηγή: Intime
 

Έδειξε ανέτοιμος ο Παναθηναϊκός, συμφωνούν όλοι, στην πρόβα κόντρα στην Ουντινέζε. Πως το ξέρουν; Κανείς δεν μπορεί να ‘ναι βέβαιος αν πράγματι ο Παναθηναϊκός δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα εν όψει της πρώτης αναμέτρησής του στην Ευρώπη. Ή, εάν σ’ αυτή τη φάση η ομάδα δεν μπορεί το κάτι περισσότερο.

Έκανε λάθη στην άμυνα ο Παναθηναϊκός, το συμπέρασμα που έβγαλαν. Το πρόβλημα είναι στην άμυνα, εκτίμησαν οι αναλυτές που απευθύνονται στην εξέδρα. Μια τέτοια «κριτική» ίσχυε μέχρι πριν 45 χρόνια. Σήμερα καμμία ομάδα δεν μειονεκτεί, δεν υπερτερεί στην άμυνα, στην επίθεση. Μετράει πως δουλεύει το σύνολο, η ενδεκάδα όλη.

Δεν τη ξεκόβεις την άμυνα, όπως και την επίθεση από το σύνολο της ομάδας. Η Ουντινέζε έδωσε ένα μάθημα στον Παναθηναϊκό. Μία μεσαία ομάδα του χειρώτερου εδώ και 50 χρόνια ιταλικού πρωταθλήματος.

Με τέσσερις αμυντικούς έπαιζε η Ουντινέζε, αλλά βρισκόταν με τρεις σέντερ μπακ κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός έβγαινε στην επίθεση. Επιτόπου το ντουέτο μετατρεπόταν σε τριπλέτα. Με την ενίσχυση του αμυντικού χαφ που γινόταν πέμπτος καθαρόαιμος μπακ.

Έκανε λάθη, λένε, ο Παναθηναϊκός στην άμυνα. Μπα! Και γιατί έκανε λάθη. Γιατί είχε κενά. Γιατί. Επειδή η πίσω γραμμή δεν υποστηριζόταν από τη μεσαία γραμμή. Και από την μπροστινή. Το ζόρι στον Παναθηναϊκό είναι καθαρά λειτουργικό, όχι αμυντικό.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιο το πραγματικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού