ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ

 

Γείτονες οι Έλληνες και οι Αλβανοί και με σχέσεις συμβίωσης εδώ και 6 αιώνες. Μη λέμε πολλά. Έχουμε μπερδευτεί μ’ αυτούς και τα συναισθήματα παίζουν κάποιες φορές στα όρια της αντιπάθειας. Μην πω και του μίσους.

Ο αρχηγός της εθνικής Αλβανίας Λόρικ Τσάνα απέρριψε τον Ολυμπιακό. Περίεργο. Όχι και τόσο. Προτίμησε να παραμείνει στην Λάτσιο. Γιατί, όμως. Θα τολμήσω να πω ότι προβληματίστηκε το παλληκάρι για την πολύ καλή πρόταση του Ολυμπιακού, λόγω του μεταναστευτικού!

Το ζόρι για τη νηστική σήμερα Ελλάδα είναι οι φουκαράδες, γυναικόπαιδα και σια, που μπουκάρουν στα νησιά. Όσο καλοί και φιλάνθρωποι να είμαστε κάποιες στιγμές θα σηκώσουμε τα χέρια. Και θα ανοίξουμε τα στόματα. Αντί να ξεφορτώνονται τουρίστες στο Αιγαίο, τα λιμάνια γεμίζουν από απελπισμένους πρόσφυγες. Έχεις και το νούμερο την κυρία Τασία, την αρμόδια υπουργίνα και γι’ αυτό η δουλειά έχει παραβρωμίσει.

Όνομα στη μπάλλα είναι ο Τσάνα, έχει κάνει καλή μπάζα, όμως στα μάτια των Ελλήνων είναι πάντα ένας Αλβανός, κάποιος που εύκολα θα φάει τα μπινελίκια του από την εξέδρα. Θα ήταν αφέλεια να μη ληφθεί υπ όψιν ότι πιθανότατα το «Όχι» στον Ολυμπιακό του πολύπειρου αμυντικού να οφείλεται στο ότι θα φοβόταν δικαιολογημένα τη συμπεριφορά του οπαδικού κόσμου στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί Παναθηναϊκός κι όχι Αθηναϊκός;