ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ

πηγή: Intime
 

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που χρόνια τις πιπιλάνε ένα σωρό άσχετοι στο ποδόσφαιρο και δηλητηριάζουν τη σχέση του κόσμου με την ομάδα τους. Ναι, είναι «λεπτομέρειες» και γι' αυτό περνάνε στο ντούκου, όμως τη ζημιά την κάνουν.

Τι θέλω να πω. Παίζει απόψε Παναθηναϊκός με την αζέρικη Καμπάλα. Στη ρεβάνς του 0-0, ένα αποτέλεσμα που δίνει βέβαια το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, χωρίς να είναι
τίποτα σίγουρο.

Και τι λένε από τον Παναθηναϊκό; Από τον προπονητή Αναστασίου μέχρι τους παίκτες και τους δημοσιογράφους. Έχουμε... υποχρέωση να προκριθούμε.

Όχι, ρε παιδιά. Έχουμε.... υποχρέωση να κερδίσουμε. Θα είμαστε σοβαροί στην... υποχρέωσή μας στην Ευρώπη. Όχι, ρε παιδιά!

Σε κανέναν δεν έχει... υποχρέωση ο Παναθηναϊκός. Ούτε στον εαυτό του! Παίζει στα προκριματικά του γιουρόπα επειδή το θέλει, όχι διότι είναι... υποχρεωμένος. Θα κυνηγήσει τη νίκη με την Καμπάλα για να κονομήσει πακέτα, όχι διότι έχει... υποχρέωση. Διότι, λένε, έχει... καθήκον.

Ανώνυμη εταιρεία είναι ο Παναθηναϊκός. Επαγγελματίες οι ποδοσφαιριστές του. Όχι φαντάροι που τους κάλεσε η πατρίδα να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Την
υποχρέωση τους, το καθήκον τους, το χρέος τους.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει για τα λεφτά, και για το όνομά του. Ο κόσμος θέλει την πρόκριση για να χαρεί. Όλα τα άλλα τα... πατριωτικά δεν κολλάνε.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια ομάδα θα κατασκοπεύει τον Μίτσελ από τη Μασσαλία;