Ο ΙΒΑΝ ΤΟ ΚΑΡΟ, Ο ΜΠΕΡΜΠΑΤΩΦ ΤΟ ΑΛΟΓΟ

πηγή: Intime
 

Έχει αρχίσει να...κρυώνει το πράμα με τη μεταγραφή Μπερμπάτωφ στον ΠΑΟΚ. Επόμενο. Ο κόσμος φτιάχθηκε, παραζεστάθηκε και μέρα με τη μέρα ο ενθουσιασμός προσγειώνεται. Και επειδή ο Βούλγαρος παικταράς δεν ήρθε Θεσσαλονίκη μόνον για να σκορπίσει χαρά στους παοκτσήδες, αλλά και για να παίξει μπάλλα, πιο σωστά να πούμε για να ανεβάσει τον ΠΑΟΚ, έχουμε και λέμε.

Είναι σε θέση ο Μπερμπάτωφ να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα; Αυτό είναι το ζητούμενο, όχι κάτι άλλο. Μόνος του ο Βούλγαρος θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή; Να δώσει δύναμη και έμπνευση στους συμπαίκτες του και ο ΠΑΟΚ να μεταμορφωθεί. Να τρέχει σαν άλογο. Να αρμέγει σαν αγελάδα. Να 'χει πείσμα ελέφαντα. Να κτυπάει σα σκορπιός.

Τον Ιβάν Σαββίδη που τον βάζεις! Άσε τον κόσμο και τα ΜΜΕ που θα ακολουθήσουν, που θα παραδοθούν σ' έναν ΠΑΟΚ ποταμίσιο, καταρράκτη. Την έχει την προδιάθεση ο κόσμος να σταθεί δίπλα στην ομάδα.

Μιλάω για τον ανώνυμο κόσμο, όχι τους σεσημασμένους οργανωμένους κι όσους αυτοί ελέγχουν. Οι συνδεσμίτες, όχι όλοι, υπάρχουν και εξαιρέσεις, ζητάνε μερίδιο στην επιτυχία, στην εξουσία. Να καπελώνουν, δηλαδή, την καλή πορεία της ομάδας, ότι οφείλεται και σ' αυτούς η επιτυχία.

Ποιος είναι ο ρόλος του Ιβάν, εδώ σε θέλω. Ο Μπερμπάτωφ, η ομάδα όλη ό, τι κάνει θα το κάνει στο γήπεδο. Ρωτάμε ποιος είναι ο ρόλος του Σαββίδη. Βασικός. Βασικότατος. Αν ο Μπερμπάτωφ και η ομάδα πάρει μπρος, τρέχει σαν άλογο, ο Ρώσος είναι το κάρο.

Όσο κι αν τρέξει το φουκαριάρικο και ηρωικό άλογο, σε κακοτράχηλα εδάφη, με λακούβες, με παγίδες, θα χάνει ταχύτητες όταν το κάρο έχει προβληματικές ρόδες και είναι κατασκευής του περασμένου αιώνα.

Αν ο Μπερμπάτωφ δεν είναι ένα λούσο, μια πολυτέλεια ενός ξιπασμένου νεόπλουτου, αλλά μια συνειδητή επιλογή με στόχευση υψηλή, τότε ο μαγαζάρορας, ο Ιβάν, δεν είναι εκτός παιχνιδιού. Είναι κι αυτός στο κόλπο.

Εάν, όμως, ο Ρώσος επιχειρηματίας είναι της νοοτροπίας «Εγώ πλήρωσα πολλά, κόψτε το λαιμό σας να πάει καλύτερα η ομάδα...», τότε ο ΠΑΟΚ και με Μπερμπάτωφ θα παραμείνει ουσιαστικά στα ίδια.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος κατέβηκε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια της εθνικής