ΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

πηγή: Intime
 

Κακός ο Ολυμπιακός, όμως κέρδισε. Κακή και η ΑΕΚ, όμως κέρδισε κι αυτή. Κακός και ο Παναθηναϊκός, όμως δεν κέρδισε. Γιατί; Εδώ θα τα πούμε όλα.

Σαν Παναθηναϊκός, δηλαδή σα μεγάλη ομάδα δεν ασχολείσαι με τα χάλια του αλλουνού. Ούτε θα παρηγορηθείς επειδή ο αντίπαλός σου στο πρωτάθλημα, ο ανταγωνιστής σου δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, όπως κι εσύ, άλλωστε.

Πραγματικά, ούτε από τον Ολυμπιακό, ούτε από την ΑΕΚ βλέπουμε ποδόσφαιρο δημιουργίας. Παραγωγικό, εμπνεύσεων ποδόσφαιρο.

Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που πέντε χρόνια είναι εκτός κόλπου στο πρωτάθλημα. Ξεχνάμε την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, αλλά και τον ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να κερδίσει στην Τούμπα την Ξάνθη, που τη μία αγωνιστική χάνει με τρία γκολ και την άλλη κερδίζει με τριάρα.

Ένας Παναθηναϊκός με το 2 στα 2 και παίζει στη Νέα Σμύρνη ένα ματσάκι στα μέτρα του. Με τον Πανιώνιο, που στόχο έχει την παραμονή, ούτε το πρωτάθλημα, ούτε την Ευρώπη. Και τι βλέπουμε; Μια ομάδα που οι παίκτες τους... δεν γνωρίζουν ότι στόχος της είναι να κτυπήσει το πρωτάθλημα.

Φταίει ο Αναστασίου, είναι το ερώτημα. Βεβαίως φταίει ο προπονητής, όχι μόνον διότι αυτός έχει την ευθύνη της αγωνιστικής διαχείρισης της εταιρείας. Βεβαίως φταίει ο προπονητής αν δεν προετοιμάζει επαρκώς και καταλλήλως την ομάδα.

Κυρίως, όμως, η ευθύνη του Αναστασίου βρίσκεται συγκεκριμένα στο αν πράγματι ελέγχει αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό. Να το πω αλλοιώς. Αν πράγματι έχει επαφή, αν γνωρίζει ποιες είναι οι αληθινές δυνατότητες της ομάδας του. Αν με τη δουλειά του ο Αναστασίου φέρνει τους παίκτες στο επίπεδο σύμφωνα με τους αγωνιστικούς και βέβαια τους οικονομικούς στόχους της ανώνυμης εταιρείας ΠΑΟ.

Τον Αναστασίου έχει δικαίωμα να τον κρίνει και ο τελευταίος οπαδός. Ακόμα και ο τελευταίος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του πάγκου. Την ευθύνη, όμως, της κριτικής του Αναστασίου την έχει το αφεντικό της ΠΑΕ. Ο Αλαφούζος.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι εκείνος που αποφασίζει. Γι' αυτό επιβάλλεται να έχει υπεύθυνη άποψη, με τη βοήθεια του τεχνικού συμβούλου του, έστω μυστικοσύμβουλου του, για την γένει παρουσία στην ανώνυμη εταιρεία του Αναστασίου. Καλύπτει τον Παναθηναϊκό με το ρόστερ που διαθέτει ο συγκεκριμένος Αναστασίου. Μήπως ο Αλαφούζος πρέπει να είναι ικανοποιημένος από τον προπονητή του. Μήπως, όχι;

Διαβάστε ακόμα:

Ο θίασος του Ολυμπιακού 3-1 με κακή παράσταση