ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ!

 

Απόψε, δηλαδή, για να έχουμε καλό ερώτημα, ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπάγερν θα έχει με το μέρος του όλους τους Έλληνες. Ακόμα και τα βαζέλια και τα παόκια, αεκάκια και αρειανά. Ο πρωταθλητής της μνημονιακής Ελλάδος με το «ψυχολογικό πλεονέκτημα» ότι δεν εκπροσωπεί μονάχα τη γαβροφροσύνη θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της ισχυρώτερης, οικονομικά, ευρωπαϊκής χώρας. Την Μπάγερν του Μονάχου, της οποίας φανατικός οπαδός είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός οικονομικών.

Συμπτώσεις. Σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου παίζουν Ολυμπιακός-Μπάγερν. Η μοναδική φορά που είχαν συναντηθεί οι δύο ομάδες ήταν πάλι στο Καραϊσκάκη, πριν 35 χρόνια στις 17 Σεπτεμβρίου! Ο Σόιμπλε, που γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου(!) το 1942, πριν ασχοληθεί με την πολιτική, σα φοιτητής ήταν οπαδός του Αμβούργου.

Λέμε για τον Σόιμπλε, τον γιο φοροτεχνικού, που σπούδασε οικονομικά και δούλεψε εφοριακός, και από τα 30 του χρόνια έγινε βουλευτής, ο ισχυρώτερος πολιτικός της Γερμανίας, μετά την Μέρκελ. Ήταν δυνατόν να μην πάρει «μεταγραφή» στην Μπάγερν Μονάχου, την αυτοκρατόρισσα της ποδοσφαιρικής Γερμανίας. Με «εντολή» του σακάτη από το 1990 Σόιμπλε η Μπάγερν πρόσφερε ένα εκατομμύριο ευρώ στους πρόσφυγες από Συρία.

Τι είναι ένα εκατομμύριο για την Νο3 πλουσιώτερη ΠΑΕ στον πλανήτη, την Μπάγερν που έχει έσοδα κοντά στα 500 εκ. ευρώ το χρόνο. Μ' αυτήν την ομάδα θα παίξει ο Ολυμπιακός. Επίτιμος πρόεδρός της ο κάιζερ Φραντς Μπεκενμπάουερ, μέγιστος ποδοσφαιριστής, παγκόσμιος. Και διευθύνων σύμβουλος ο Καρλ Χανς Ρουμενίγκε, που είχε παίξει στο Καραϊσκάκη, στο 4-2 της Μπάγερν, το 1980.

Μιλάμε για Σόιμπλε, δηλαδή για πολιτική και οικονομία, όμως μιλάμε και για ποδόσφαιρο. Στο γήπεδο κάποιες φορές δεν φαίνεται η εξουσιαστική δυναμική μιας ομάδας, δηλαδή η διαφορά των δύο αντιπάλων σε ποδοσφαιρική αξία. Η φύση του παιχνιδιού επιτρέπει και στον λιγώτερο ισχυρό να τσαμπουκαλευθεί, ακόμα και να πάρει αποτέλεσμα. Γνωστά πράγματα από την εποχή που το έργο παιζότανε σε ξερά γήπεδα.

Ασφαλώς η Μπάγερν είναι το θηρίο. Επειδή ασχολούμαι και με το ποδόσφαιρο και με τη ζωολογία, λέω το εξής: Αμέτρητες φορές στη ζούγκλα πιάσανε τα παπάρια τους λιοντάρια και τίγρεις όταν όρμηξαν να ξεσκίσουν αντιλόπες και ελάφια. Και ζέμπρες.

Διαβάστε ακόμα:

Ηττα 73-71, καλύτερη η Ισπανία στο πιστολίδι