ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

πηγή: Intime
 

Όσο απαραίτητο σήμερα είναι το προφυλακτικό στο σεξ, το ίδιο ισχύει για τα γάντια στον τερματοφύλακα. «Μεγαλώνει» το χέρι, έτσι το αισθάνεται ψυχολογικά ο υπερασπιστής του τέρματος. Γίνεται «προφυλακτήρας» το γάντι που προσδίδει κι άλλο μέγεθος στην παλάμη.

Είδα φωτογραφία διαφημιστική με γάντια κιτρίνου χρώματος που φορούσε ο Ισπανός τερματατζής του Ολυμπιακού Ρομπέρτο. Θυμήθηκα την ελληνική ταινία Τα Κίτρινα Γάντια με πρωταγωνιστή τον γάβρο Νίκο Σταυρίδη. Τον παθολογικά, τον ακραία ζηλιάρη σύζυγο της Μάρως Κοντού, που την υποπτευότανε ότι τον κεράτωνε.

Ούτε της προδοσίας, ούτε της απιστίας είναι τα κίτρινα και κάθε χρώματος γάντια του γκολκήπερ. Είναι εργαλείο, όχι αξεσουάρ, όχι φρου-φρου στη δουλειά του. Και δεν τα φοράει γιατί... κρυώνει τις τσουχτερές νύχτες του χειμώνα. Γι' αυτό τα γάντια τα είχαν ανακαλύψει από προπολεμικά. Όπως κάποτε φορούσαν και καβουράκι οι τερματοφύλακες, να προστατευθούν από τον ήλιο.

Το καινούργιο το είδαμε το 1990 στο μουντιάλ της Ιταλίας. Οι τερματοφύλακες εμφανίστηκαν με εξαντρίκ φανέλλες, χρωματικές, περίεργες και με σχέδια παρδαλά για να σπάνε την αυτοσυγκέντρωση του αντίπαλου κυνηγού πριν σουτάρει. Και ψυχολογικά ο γκολκήπερ στο μάτι του αντίπαλου να «γεμίζει» περισσότερο το τέρμα.

Χορηγός του Ρομπέρτο είναι εταιρεία κατασκευής γαντιών τερματοφύλακα, που σήμερα αυτά είναι προχωρημένης τεχνολογίας. Όπως, άλλωστε, και τα προφυλακτικά, τα «φοράς» και να είναι σαν να μην τα φοράς. Τέλος πάντων, κόντρα στην Μπάγερν προβλέπεται να έχει δουλειά απόψε ο Ρομπέρτο, περισσότερο απ' ό, τι με τον Πλατανιά.

Γαμημένη θέση αυτή του τερματοφύλακα. Μισό λάθος και κατά 90% ακόμα μπορεί να κοστίσει τελικά στην ομάδα. Δεν έχουν βρεθεί γάντια για να προσταστεύουν τον τερματοφύλακα από το λάθος.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Δέλλας δεν ήταν στο ΟΑΚΑ με Γιάννενα