ΕΤΣΙ ΓΑΜΑΝΕ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ!

 

Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας

Θα σου πω εγώ ποιος είναι ο Αλεξ Φέργκιουσον. Ενα τσογλάνι που είχε πάντα κωλοφαρδία. Ναι, μάλιστα. Μιλάμε για αυτόν που είναι Σερ εδώ και 17 χρόνια, επειδή η Ελισάβετ, επονομαζόμενη και Παρθένος Βασίλισσα, είχε κάβλες στα 73 της και τον κάλεσε στα γενέθλιά της να παίξουν αμάδες. Αντ’ αυτού τον έφτιαξε μάγκα. Δηλαδή, Σερ στο κυριλάτο.

Μιλάμε για τον Σερ Αλεξ με αφορμή τη γέννησή του σα σήμερα 31 Δεκεμβρίου το 1941, ο οποίος πριν δύο χρόνια έβγαλε βιβλίο και υποτίθεται πως έκανε αποκαλύψεις. Τρίχες. Αν θες αποκαλύψεις, εγώ είμαι ο άνθρωπός σου κι αυτό γιατί μου τα έχει πει όλα ο αδελφός τού μπαρμπά Αλέκου, ο Μάρτιν που ζούσε πάντα στη σκιά του.

Η μάνα τους η κυρά Χάρντι τον ξεγέννησε παραμονή πρωτοχρονιάς στο σπίτι της γιαγιάς του. Οι φήμες λένε ότι είναι επταμηνίτης, όμως μου είπε ο Μάρτιν πως πρόκειται για παραμύθι. Η μάνα - Φέργκι απλώς ζορίστηκε κάποια στιγμή γιατί το Αλεκάκι διαφωνούσε με τις ορμόνες της και για τη διαθεσιμότητα της τροφής, απειλώντας πως θα ξεμπουκάρει. Πήρε παραπάνω μάσα κι έκατσε στ’ αυγά του.

Αυτός ήταν ο σερ Αλεξ από έμβρυο. Παραδόπιστος. Δεν μπορεί να παίρνει κανένας Ρούνεϊ περισσότερα χρήματα από μένα. Περιχαράκωνε τα δικά του υπάρχοντα και περιόριζε των άλλων επίσης. Βεβαίως, ως ποδοσφαιριστής έφαγε πολλές σφαλιάρες. Ήταν καλός επιθετικός, όμως μεγάλος τσαντίλας και ανακατωσούρας. Έβαζε ένα γκολ και περπάταγε λες και είχε πηδήξει την Λιν Τέρνερ ή την Μάριαν Στάφορντ. Ποιες; Οι κυρίες υπήρξαν κουνελάκια του playboy στη δεκαετία του 50. Η δε Στάφορντ ήταν η πρώτη που έπαιξε «τρισέλιδη». Δηλαδή, ξεδίπλωνε την κορμάρα της ο Αλέκος και αναστέναζαν οι τουαλέτες.

Έτσι που λες. Δεν στέριωνε σε ομάδα ο Αλέκος, όμως αυτές είναι παλιές ιστορίες που δείχνουν το ποιόν του εφήβου αρχικά και του ανδρός στη συνέχεια. Τη ζωή του άλλαξε η γυναίκα του η Κάθι. Μια στριμμένη περαχωρίτισσα (από το πέρα χωριό, για όσους θέλουν διευκρινίσεις) που του έβαλε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Δεν του επέτρεψε να πάει στην Νότιγχαμ Φόρεστ κι αυτό ήταν μια μεγάλη προσφορά στην ομάδα που δέκα χρόνια αργότερα κατάφερε να πάρει δυο κύπελλα πρωταθλητριών υπό τον Μπράιν Κλαφ.

Να στο πω κι αυτό. Ο Μπράιν Κλαφ ήταν αρνάκι μπροστά στον Φέργκιουσον. Να μιλήσουμε γι' αυτά που έκανε στους διαιτητές ο Αλέκος; Στους ίδιους τους παίκτες του; Για τις πουστιές στον συνιδιοκτήτη της επικής φοράδας ονόματι «Βράχος του Γιβραλτάρ», Θεός 'σχωρέστην; Δεν χρειάζεται...

Ένα θα σου πω και θα κλείσω την πρώτη αναφορά μου (φυσικά και θα επανέλθω) γι' αυτόν τον γεροντοτσόγλανο. Δηλώνει σοσιαλιστής!!! Ο Σερ Άλεξ σοσιαλιστής!!! Δεν πέφτεις από την καρέκλα σου; Σε αποτελείωσα! Και φτάνω στην αποκάλυψη. Πώς έγινε σοσιαλιστής; Δεν θα στο πει άλλος. Σε έναν αγώνα της Γιουνάιτεντ στη Σουηδία, έπεσε τυχαία πάνω στον Ανδρέα Παπανδρέου που την ίδια ακριβώς εποχή το είχε σκάσει για να ξενογαμήσει. Ετσι είναι φίλε. Εσύ πας μέχρι το Παγκράτι για να ρίξεις κέρατο, ενώ ο «μεγάλος» καβάλαγε το αεροπλάνο για να πηδήξει στο Ερεμπρο. Εκεί, λοιπόν, βρεθήκαν τα παλληκάρια και το αποφάσισαν, καταναλώνοντας μέχρι σταγόνας ένα Remy Martin Black Pearl Louis XIII, των 165 χιλιάδων δολαρίων: «Ετσι γαμάνε οι σοσιαλιστές»!!!

Διαβάστε ακόμα:

Την πάτησε γιατί τα έβαλε με τη μαύρη γάτα