ΜΑΣ ΤΗ ΣΠΑΝΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

 

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μια ανώτερή του ομάδα. Κανονικά εδώ σταματάει η κουβέντα. Ό, τι λέγεται και ό, τι γράφεται είναι σκέτες παπαρδέλες και έχει σκοπό να μας χαλάσουν το βράδυ. Έτσι είναι. Θέλουμε να δούμε μπάλλα. Κι αυτό που θα δούμε είναι ότι αντίπαλος του πρωταθλητή είναι η Άρσεναλ, όχι ο Πλατανιάς και η Καλλονή.

Είναι, λέει, εύκολη σήμερα η Άρσεναλ. Ναι, πιθανόν να είναι για την Μπαρτσελώνα και για την Μπάγερν. Όχι για τον Ολυμπιακό. Τα ίδια λέγανε κάποιοι παπάρηδες για την Μπάγερν. Έλεος! Μα, είναι δυνατόν να γίνεται σοβαρή κουβέντα όταν συγκρίνουν Ολυμπιακό με... Μπάγερν!

Έπρεπε να μιλήσει και ο Σύλβας, ο προπονητής του Ολυμπιακού. Και τι είπε το παλληκάρι παραμονή του αγώνα. Ότι ο Ολυμπιακός θα κρατήσει την ταυτότητά του. Ότι θα προσαρμόσει το παιχνίδι του, όπως έκανε με την... Μπάγερν. Ότι ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός με την Μπάγερν. Όχι, ρε!

Αν δεχθούμε ότι η ταυτότητα του Ολυμπιακού ορίζεται με το παιχνίδι κυριαρχίας που κάνει στο πρωτάθλημα, σε κάθε παιχνίδι, τότε ο Ολυμπιακός ήταν χωρίς ταυτότητα και στο Καραϊσκάκη μέσα χωρίς διαβατήριο, κόντρα στην Μπάγερν. Ήταν ένας απογοητευτικός Ολυμπιακός που προσπάθησε μόνον να μη φάει περισσότερα γκολ.

Παρασύρθηκα! Αυτές είναι ώρες, πριν το ματς του Λονδίνου, που πρέπει να «φτιαχθούμε», να προετοιμαστούμε για να βιώσουμε μια πολύ σπουδαία αναμέτρηση. Όχι να λέμε κούφια λόγια. Κι αυτό που θα δούμε κατά 90%(!) δεν έχει σχέση μ' όλη τη ποδοσφαιρική και δημοσιογραφική φιλολογία που βγήκε στον αέρα.

Επειδή στο ποδόσφαιρο παίζουν δύο, όχι μία ομάδα, το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός, όπως και η Άρσεναλ, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πως θα δράσει και θα αντιδράσει ο αντίπαλος. Τα υπόλοιπα στο γυαλί.

Διαβάστε ακόμα:

Τα 89 του Ολυμπιακού εναντίον στα 402 της Αρσεναλ