ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΘΥΜΑΣΑΙ;

πηγή: Intime
 

Κάθε προπόνηση του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο ήταν ένα όργιο! Στα 43 του χρόνια ανέλαβε την ομάδα ο Πούσκας αλλά συμπεριφερόταν περισσότερο ως ποδοσφαιριστής, παρά προπονητής. Με το χαμόγελο στα χείλη, με κέφι, με πλάκες στους παίκτες και με κοντό παντελονάκι, όχι φόρμα!
Προς το τέλος της καθημερινής προπόνησης ο Πούσκας έκανε «προπόνηση» στους τερματοφύλακες, πιο σωστά να πω τους υπέβαλε σε μαρτύριο. Ο ίδιος από διαφορετική απόσταση, από διαφορετικό σημείο γέμιζε γκολ τους Οικονομόπουλο, Κωνσταντίνου, Πανόπουλο.

Γεγονός. Ήμουν παρών. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου κάτω από τα δοκάρια. Κάθε φορά ο Πούσκας πριν σουτάρει... ενημέρωνε τον Κωνσταντίνου:
''Δεξιά!''. Θα στο στείλω δεξιά, δηλαδή.
''Αριστερά, κάτω από το οριζόντιο!''. Θα το φας κι αυτό, η μπάλα θα περάσει πάνω από τα χέρια σου, δηλαδή.
Να χορταίνει γκολ ο Βασίλης Κωνσταντίνου παρ' ό,τι ο Πούσκας τον προειδοποιούσε κάθε φορά που ακριβώς θα τον εκτελέσει.

Να πω την αποθέωση. Και ήταν να τον λυπάσαι τον Κωνσταντίνου.
ΠΟΥΣΚΑΣ: Βασίλη, θα σημαδέψω το αριστερό δοκάρι, δεν χρειάζεται να πέσεις τζάμπα...
Η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό δοκάρι, ενώ ο φουκαράς Βασίλης Κωνσταντίνου μάταια βούτηξε να αποκρούσει.

Πριν από 90 χρόνια σα σήμερα, πρώτη Απριλίου το 1927, γεννήθηκε ο Φέρεντς Πούσκας Μπίρο που είχαμε την τύχη να τον ζήσουμε στην Ελλάδα ως προπονητή του Παναθηναϊκού (1070 -74) και μία σαιζόν στην ΑΕΚ (1978 - 79). Στη φώτο πίσω από τον Πούσκας και τον Κωνσταντίνου οι Κώστας Ελευθεράκης, Χάρης Γραμμός που έπαιξαν στο Ουέμπλεϋ, στον τελικό της Ευρώπης το 1971 με τον Παναθηναϊκό και τον Πούσκας στον πάγκο.
Ο καλπάζων συνταγματάρχης, όπως πέρασε στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, πέθανε 17 Νοεμβρίου το 2006. Η μνήμη του είναι αιώνια.

Διαβάστε ακόμα:

Η κατάρα του Ελληνα στο Σικάγο