ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!

πηγή: Intime
 

Ήταν κάποιες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο που ο ΠΑΟΚ είχε πατήσει τον Παναθηναϊκό. Για ποιο ντέρμπυ μπορούμε να μιλάμε, μάλιστα όταν οι γηπεδούχοι της Τούμπας είναι στο στάδιο του... κτισίματος της ομάδας και για μια χρονιά ακόμα έσπασε τόσο ενωρίς το όνειρο του τίτλου.

Καλός, κακός, μέτριος, ημιμέτριος ο ΠΑΟΚ δεν έχει τα κυβικά να κάνει πρωταθλητισμό. Το μόνο, άλλωστε, που είχε ανάγκη κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν να βουτήξει το τρίποντο. Επειδή ήδη είχε μείνει πίσω στη βαθμολογία.

Πώς αντέδρασε ο Παναθηναϊκός στην κυριαρχία του ΠΑΟΚ και στα γκολ του; Ολοφάνερα όχι σαν ομάδα κορυφής. Όχι σαν ομάδα με απαιτήσεις να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό, να διατηρήσει τη διαφορά του... Πανιωνίου. Τους τρεις βαθμούς της ήττας από τον Πανιώνιο.

Αυτό χώριζε μέχρι το ντέρμπυ της Τούμπας Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, η ήττα του δευτέρου στη Νέα Σμύρνη. Θα τολμήσω να πω, και το εννοώ αυτό, ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν «ήθελαν» τη νίκη με τον ΠΑΟΚ. Όχι συνειδητά, βέβαια.

Προσπαθώ να δώσω μια εξήγηση της παθητικής «αποδοχής» του 3-0 στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του οποίου «ξύπνησαν» στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το 3-0. Γιατί;

Υπάρχουν κάποια πράγματα που βγαίνουν στο γήπεδο και επηρεάζουν την απόδοση των ποδοσφαιριστών, χωρίς εντολές, χωρίς συμφωνίες, χωρίς προσυνεννόηση. Υποπτεύομαι, λοιπόν, ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού... «απέφευγαν» να κτυπήσουν στα ίσα το ματς διότι αν κέρδιζαν ήταν υποχρεωμένοι στη συνέχεια να σηκώσουν τις ευθύνες του πρωταθλητισμού!

Δυστυχώς για το πρωτάθλημα θα παιχθεί σε επίπεδο τίτλου μονάχα από τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε θέση να πάρει μέρος στο κυνήγι της βαθμολογίας τον πρωταθλητή. Αν, λοιπόν, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κέρδιζαν τον ΠΑΟΚ θα... κέρδιζαν μαζύ και ένα βάρος ασήκωτο γι' αυτούς. Του πρωταθλητισμού το βάρος. Και δικαιολογημένα θα ντοπάριζαν τις ελπίδες των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε ακόμα:

Στην Τούμπα ακόμα ένα ντέρμπυ για τη 2η θέση