ΜΟΝΟΝ Ο ΠΑΟΥΝΟΒΙΤΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΘΑΨΕΙ» ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ!

 

Δεν ήρθε και έφυγε ο Γιάννης Αναστασίου στον Παναθηναϊκό, για να κάνουμε ταμείο. Το παλληκάρι ήρθε κι έμεινε. Δεν είναι λίγο διάστημα τα διόμισυ χρόνια ένας άπειρος στη δουλειά σε ομάδα υψηλών απαιτήσεων εντός και εκτός Ελλάδος, όπως ο Παναθηναικός ο οποίος μάλιστα ιστορικά βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού. Η μαλακία του Αναστασίου ήταν που δεν απεχώρησε από τον Παναθηναϊκό με τη λήξη της πρώτης σαιζόν. Με το 3-0 στο Καραϊσκάκη και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Παρέμεινε στη Λεωφόρο ο Αναστασίου και ξεβρακώθηκε. Έδειξε, λέω εγώ, ότι προπονητικά δεν παντρεύτηκε με το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφω.

Συγκεκριμένα. Ο Αναστασίου ήθελε να παίζει ο Παναθηναϊκός σαν ομάδα εξουσίας. Ποδόσφαιρο επιθετικό. Ολλανδικής σχολής. Ο Παναθηναϊκός, όμως, με το ρόστερ που διαθέτει τα τελευταία χρόνια, στη μετά την πολυμετοχικότητα εποχή, δεν είναι σε θέση να παίζει σαν... Παναθηναϊκός.

Να το προχωρήσουμε. Κακώς η κριτική που γινόταν στον Παναθηναϊκό περιοριζόταν στις αδυναμίες της άμυνας, μάλιστα στην ανεπάρκεια συγκεκριμένων αμυντικών. Επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα είναι θέμα ρόστερ. Γενικώτερο είναι το πρόβλημα, δηλαδή. Όλη η ομάδα επί Αναστασίου δεν έχει καλή αμυντική λειτουργία και γι' αυτό πλήρωναν τα σπασμένα τα μπακ, τα σέντερ-μπακ.

Η επιμονή του Αναστασίου ήταν να παίζει ανοικτά με παίκτες μετριότητες. Κι εδώ μπαίνει το κρίσιμο ερώτημα. Ο νέος προπονητής θα «εκθέσει» τον προηγούμενο; Ο Παούνοβιτς, δηλαδή, θα βάλει άλλη ποδοσφαιρική σκέψη, άλλες ιδέες στον Παναθηναϊκό; Θα παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες των παικτών, το ερώτημα, οπότε αυτός θα υποχρεωθεί να αλλάξει το σύστημα της ομάδας.

Ο Πάουνοβιτς καλείται μ' αυτούς τους παίκτες που έχει ο Παναθηναϊκός να παρουσιάσει καλύτερα αποτελέσματα απ' εκείνα με προπονητή τον Αναστασίου. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς ο Σέρβος να κάνει αλλαγές τακτικής. Με συνέπεια, αν τα καταφέρει, να ξεμπροστιάσει τον Αναστασίου.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Φύσσας έπεισε τον Αλαφούζο να καθαρίσει τον Αναστασίου