ΑΠΟ ΙΝΤΕΡ ΣΕ ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

 

Μια ακόμα περίπτωση προπονητή που στερείται από προηγούμενη ποδοσφαιρική καριέρα είναι ο 40χρονος Ιταλός Αντρέα Στραματσόνι, ο μετά τον Γιάννη Αναστασίου προπονητής του Παναθηναϊκού. Στην Ίντερ, μάλιστα, που είχε πάρει το τσάμπιονς ληγκ με τον Ζοζέ Μουρίνιο, αποκαλούσαν, ειρωνευτικά κι όχι, «έναν άλλον Μουρίνιο» τον Στραματσόνι. Επειδή και ο Πορτογάλος, ανύπαρκτος ποδοσφαιριστής, έγινε ο γκουρού της προπονητικής, που δουλεύει μόνον σε πρώτης γραμμής ομάδες της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας.

Αν, τελικά, τον ξερνούσε το ποδόσφαιρο σαν προπονητή ο Αντρέα Στραματσόνι δεν θα έφευγε από το χώρο. Θα εξελισσόταν, όπως έλπιζε, σε σχολιαστή του παιχνιδιού, δουλειά που είχε ήδη αρχίσει να πειραματίζεται.

Ένα, μονάχα ένα ματς, με τη φανέλλα της Μπολώνια, έπαιξε ο Αντρέα σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Στα 18 του, το 1994. Τραυματίστηκε, σακατεύθηκε και κρέμασε τα παπούτσια του. Φόρεσε φόρμα προπονητή.

Έφθασε μέχρι πρώτος προπονητής της Ίντερ, υπηρεσιακός, και τα κατάφερε περίφημα. Παρέμεινε στην Ίντερ και την επόμενη σαιζόν, αλλά δεν την έβγαλε. Μετά από πολύ καλή πορεία στον πρώτο γύρο η ομάδα κατέρρευσε. Στην 9η θέση και εκτός Ευρώπης, μετά από μιάμιση δεκαετια.

Κληρώνει στη συνέχεια η Ουντινέζε, με Κονέ και Καρνέζη, και τελικά η ομάδα με Στραματσόνι πέφτει στην 16η θέση, την χειρώτερή της. Μία νέα ευκαιρία δίνει στον Ιταλό ο Παναθηναϊκός. Για να δέσει ο γάμος τους θα χρειαστεί να βοηθήσουν και οι δύο πλευρές. Κι αυτή του Παναθηναϊκού τον Στραματσιόνι. Και η πλευρά του Ιταλού την ελληνική ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Τον Κοντονή δείχνει ο Αλαφούζος για τη διαιτησία Κύζα