ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΟΣ

 

Ήταν ένας καλλιτέχνης των γηπέδων, ένας θρύλος του Αγγλικού ποδοσφαίρου που κατέληξε ένα ράκος, ένα θύμα του lifestyle και της φήμης του. Σαν σήμερα, πριν από 10 χρόνια (25/11/2005) ο George Best άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών.

Θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει αλαζόνα, εγωκεντρικό, καβαλημένο καλάμι, άξεστο, αλλά και χαρισματικό παίχτη του ποδοσφαίρου, καλόκαρδο λαϊκό παιδί, αυτοδημιούργητο και πονόψυχο. Έζησε μια ζωή γεμάτη από γκολ, σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά και αλητείες, γυναίκες και τόνους αλκοόλ. Αυτός ήταν ο George Best, ο άνθρωπος που μπορούσε να νικήσει τους πάντες μέσα στο γήπεδο, όχι όμως και τον κακό του εαυτό, εκτός γηπέδου.

Ήταν δίδυμος, γεννημένος στις 22 Μαΐου του 1946 στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας. Από εκεί ξεκίνησαν όλα, και το 1961 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Manchester United και σε ηλικία 17 ετών κάνει «παπάδες» με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Χάρη σ’ αυτόν η ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα το 1965 και ο George Best είναι, πλέον, μια τεράστια μορφή του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε όλο το αφιέρωμα στο www.nikosonline.gr