ΙΔΙΑ ΚΑΣΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 4-0 ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

πηγή: Intime
 

Η αλήθεια δεν βρίσκεται στο παιχνίδι Μπάγερν και Ολυμπιακού, αλλά στο τι λέγανε πριν και τι μετά το 4-0. Σιγά που θα περιμένανε αυτοί που ξέρουν, που βλέπουν, το ματς στο Μόναχο για να... πληροφορηθούν ποια είναι η Μπάγερν, ποιος ο Ολυμπιακός και ποια η διαφορά που τους χωρίζει.

Το ξαναλέω. Η αλήθεια απλώθηκε πριν το ματς και μετά το ματς. Όχι στα 90 του αγώνα. Η αλήθεια που χαρακτηρίζει τον κόσμο. Η αλήθεια που δεν αποτελεί εμπορικό προϊόν των ΜΜΕ.

Πριν, λοιπόν, το παιχνίδι γράφανε ότι ο Ολυμπιακός πάει για αποτέλεσμα. Ότι ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα. Ότι ο Ολυμπιακός ελπίζει να εξασφαλίσει την πρόκριση πριν παίξει με την Άρσεναλ. Τι σημαίνει μια τέτοια... δημοσιογραφία; Σημαίνει ότι ο κόσμος δεν αντέχει την αλήθεια. Σημαίνει ότι ο κόσμος δεν είναι φτιαγμένος από σκληρό μέταλλο. Σημαίνει ότι ο κόσμος θέλει το χάδι του, την τρυφερότητά του, το παραμύθι του.

Αυτοί είμαστε, ρε, εδώ στην Ελλάδα. Κανονικά θα έπρεπε να γράψουν το εξής πριν το παιχνίδι στο Μόναχο: Πόσα θα φάει ο Ολυμπιακός; Στο Καραϊσκάκη άρπαξε μια τριάρα, στο Μόναχο η Μπάγερν μοίρασε από πέντε σε Άρσεναλ και Δυναμό. Πόσα στον Ολυμπιακό;

Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Είναι αντιλαϊκά. Αντιεμπορικά. Και με το 4-0, που θα μπορούσε να ήταν και 6-0, τίποτα δεν αλλάζει. Ο κόσμος είναι αυτός που είναι. Αυτός που πλάστηκε στους αιώνες να είναι αυτός που είναι. Τελειώνει το 4-0 και ατάκα μπήκε η ίδια κασέτα: Δεν γλυτώνει η Άρσεναλ. Η πρόκριση θα παρθεί στο Καραϊσκάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Μόνο με 4-0 καθάρισε ο Ολυμπιακός