«ΠΑΙΖΕΙ» ΚΑΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

πηγή: Intime
 

Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια της αγωνιστικής στο πρωτάθλημα. Θέμα! Ποιος μας παίζει, μήπως εχει πάρει χαρτάκι. Μήπως περιμένει την ευκαιρία να μας την κάνει. Είπαμε, είναι θέμα το κοράκι όταν είναι σίγουρο ότι αυτοί που τον ορίζουν είναι εχθροί. Θέλουν το κακό της ομάδας.

Μεγάλο παιχνίδι το Ηρακλής-Παναθηναϊκός. Πιο κρίσιμο από το ντέρμπυ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός που δεν έγινε. Έτσι λέω εγώ. Το μπόι του ο Παναθηναϊκός θα το δείξει σ' αυτό το ματς στη Θεσσαλονίκη, που αν το χάσει, του φεύγει ο τσαμπουκάς και πέφτει στο κενό ο πόλεμος που δέχεται από τις «σκοτεινές» και τόσο ισχυρές δυνάμεις του παρασκηνίου.

Αγωνιστικά το ποιος είναι πραγματικά ο Παναθηναϊκός δεν θα το έδειχνε στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό, που είναι αναμέτρηση παραδοσιακή και οι αντίπαλοι γίνονται θεριά. Αντίθετα, σ' ένα ματς «κουφό» ο Παναθηναϊκός θα είναι αυτός που... είναι. Αυτός που πραγματικά μετράει, όσο μετράει.

Ο διαιτητής, όποιο παλληκάρι σφυρίξει το Ηρακλής-Παναθηναϊκός, μπορεί να επηρεάσει με τα σφυρίγματά του; Δεν θέλει ερώτημα! Δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις το κοράκι αναλαμβάνει ρόλο προστασίας οικονομικών συμφερόντων. Είναι τέτοια η φύση του παιχνιδιού, ώστε να μην ισχύει, να μην είναι δυνατό ένα αλάνθαστο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης.

Η κουβέντα, βέβαια, είναι ακαδημαϊκή και δεν αφορά μονάχα Ελλάδα. Ένα λαμόγιο, που μπορεί να διαθέτει και προσόντα, να είναι κλάση διαιτητής, μέχρι που μπορεί να βγάλει αυτός το αποτέλεσμα που θέλει.

Από τότε που μπήκα στη δουλειά μου έκανε εντύπωση πρώτα απ' όλα αυτό. Ότι όοοολοι οι παράγοντες των ομάδων το πρώωωωτο που πάσχιζαν και είχαν αγωνία ήταν ο διαιτητής της Κυριακής. Δεν μπορεί, σκέφθηκα, όοοοολοι να είναι παρανοϊκοί, να τους έχει καταλάβει ένας ανύπαρκτος φόβος για τη διαιτησία.

Διαβάστε ακόμα:

Ιγκόρ έχουν σκίσει τα δίχτυα σου