Ο ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΖΕΙ, ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ... ΓΕΝΝΗΘΕΙ!

 

Πρώτη φίρμα είναι εδώ και χρόνια στο δικαστικό ρεπορτάζ αυτός ο Μάκης Ψωμιάδης, ο πασίγνωστος big Mac, που πρωτομπλέχτηκε με το μπάσκετ της ΑΕΚ, και στη συνέχεια έγινε αφεντικό σε διάφορες ομάδες, την ΑΕΚ βέβαια, τον Εθνικό, τον Ακράτητο, την Καβάλα.

Ποιος ασχολείται με τον Μάκη Ψωμιάδη. Το ζήτημα είναι ότι μια ζωή τα δικαστήρια ασχολούνται με τις λαμογιές των διοικήσεων των ΠΑΕ και άκρη δεν βρίσκεται. Όπως το λέω. Αντί με την επέμβαση της... κυβέρνησης, της κάθε κυβέρνησης και της δικαιοσύνης να νοικοκυρεύεται το έργο στο ποδόσφαιρο, συμβαίνει το αντίθετο. Η διαφθορά στο πρωτάθλημα κυριαρχεί.

Είναι κουραστικό, όχι απλά μάταιο. Να γίνονται δίκες, να μη σταματούν να γίνονται δίκες χωρίς να προκύπτει τίποτα στο τομέα της εξυγίανσης. Γιατί; Επειδή η βρωμιά στο ποδόσφαιρο δεν κυνηγιέται με αστυνομία και δικαιοσύνη, πολύ περισσότερο με τις μπουρδολογίες των πολιτικών.

Λέμε για τον Μάκη Ψωμιάδη, επειδή αυτός είναι ο σταρ των δικαστηρίων. Αμέτρητες φορές έχει βρεθεί κατηγορούμενος. Επί της ουσίας. Δεν τρέχει τίποτα αν ο κάθε Μάκης Ψωμιάδης τιμωρείται, τιμωρηθεί πάλι, αν εξοριστεί για πάντα από το ποδόσφαιρο. Ένας άλλος Ψωμιάδης, κάποιοι άλλοι Ψωμιάδηδες θα πάρουν τη θέση του. Θα καλύψουν το... κενό του.

Η υπόθεση κάθαρση στο πρωτάθλημα είναι θέμα πρόληψης. Έχεις αυτό το πρωτάθλημα, άρα θα φάει στη μάπα με νομοτελειακή βεβαιότητα τα στημένα ματς, την εγκληματική οργάνωση, τα φαλτσοσφυρίγματα της διαιτησίας, τις κομπίνες των μεγαλομετόχων.

Τι σημαίνει πρόληψη; Δεν ξεκινάς πρωτάθλημα επαγγελματικό με ΠΑΕ που δεν αποτελούν υγιή επιχειρηματικά μεγέθη. Δεν επιτρέπεις στο πρωτάθλημα τη συμμετοχή ΠΑΕ από την Β' εθνική που δεν πληρούν προϋποθέσεις απαραίτητες.

Το πρωτάθλημα δεν έχει κανένα νόημα όταν μια ΠΑΕ, μόνον μία ΠΑΕ μαζεύει όλο το χαρτί. Ούτε έχει νόημα πρωτάθλημα που σαν οργάνωση δεν παράγει έσοδα από τηλεόραση και χορηγίες για όλες τις ΠΑΕ. Κι αυτό θα συμβεί μόνον αν το πρωτάθλημα είναι και εμπορικό και αξιόπιστο.

Η κακομοιριά και η λεχριτοσύνη, οικονομική και αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι που γεννάει κομπιναδόρους. Που αφήνει ανοιχτές τις πόρτες σε αλεπουδιάρηδες μεγαλομετόχους και μικρών ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Καθαρές εξηγήσεις με τονν Στραματσόνι