Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

πηγή: Intime
 

Ο Ολυμπιακός δεν παίρνει απλά μονάχα τα πρωταθλήματα. Με Μαρινάκη μεγαλομέτοχο έχει ήδη το 5 στα 5 και έχει βάλει στην τσέπη το έκτο. Είναι πια μόνιμος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός διότι έχει αποκτήσει διαφορά από τους άλλους στα έσοδα! Στα λεφτά. Για δύο βασικούς λόγους.

1. Με τη συμμετοχή κάθε χρόνο στο τσάμπιονς ληγκ μαζεύει έτοιμο και πακεταρισμένο χρήμα που προκαλεί ζάλη στις άλλες ΠΑΕ.
2. Με το ιδιόκτητο γήπεδο, το Καραϊσκάκη.

Έχει γήπεδο η ΑΕΚ; Όχι.

Έχει γήπεδο ο Παναθηναϊκός; Όχι. Παίζει στη Λεωφόρο, ένα χάλασμα, κατάλληλο για να στρατοπεδεύσουν πρόχειρα οι πρόσφυγες από Συρία. Άσε ότι δεν είναι και ιδιοκτησίας της ΠΑΕ.

Πώς, λοιπόν, να ανταγωνιστούν τον Ολυμπιακό οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, όταν στερούνται από ιδιόκτητη έδρα και απουσιάζουν από το τσάμπιονς ληγκ.

Ο Παναθηναϊκός ούτε καν ψάχνει, διότι δεν είναι σε θέση να φτιάξει γήπεδο σύγχρονο, όπως αυτό που έκανε ο Κόκκαλης. Αυτός, ο πρώην μεγαλομέτοχος αντελήφθη το... αυτονόητο. Άλλο παίζω στο Καραϊσκάκη που δεν είναι δικό μου, άλλο το κάνω κτήμα μου για 49 χρόνια.

Γι' αυτό παλεύει ο Μελισσανίδης. Για να γίνει μεγάλη, δηλαδή ανταγωνιστική η ΑΕΚ, έχει ανάγκη το σπίτι της. Τα σταθερά έσοδα. Μια βάση οπαδών με τους οποίους η ομάδα θα αποκτήσει σχέση ουσίας και πρακτικής.

Θυμίζω ότι ο Ιβάν Σαββίδης ήταν να αγοράσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ πριν δέκα χρόνια και το deal δεν προχώρησε, διότι ο εκ Ρωσίας επιχειρηματίας είχε έναν όρο: Να γίνω ιδιοκτήτης και στο γήπεδο της Τούμπας, ιδιοκτησίας του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Τελικά, άλλες... σκέψεις, άλλα κίνητρα έπαιξαν και ο Ιβάν έγινε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Οι βάζελοι λάτρεψαν το 3-0 της Αρσεναλ