ΓΛΥΤΩΣΕ 1-1 Η ΑΕΚ ΣΤΗ… ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

 

Με τα χέρια στην ανάταση άντε να έφθανε μέχρι το 1,60μ. στο ύψος. Πώς να χαστουκίσει έναν δίμετρο. Μόνο αν έκανε άλμα εντυπωσιακό για να πιάσει τα μαγουλάκια του αντιπάλου.

Τα κατάφερε η ΑΕΚ, η τυχερή ΑΕΚ, μεγάλη «επιτυχία» της να αποσπάσει ισοπαλία από τον καλύτερό της Πανιώνιο. Γλύτωσε την ήττα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης που θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν η ζυγαριά της. Έδειξε πραγματικά πόσο μετράει σαν ομάδα σ’ αυτό το συγκεκριμένο ματσάκι.

Δεν πάει να πεις ότι η ΑΕΚ δεν έπαιξε καλά, τόσο μπορούσε. Ήταν απογοητευτική, σχεδόν μια θλίψη. Η δεύτερη της βαθμολογίας στο πρώτο ημίχρονο «φάνηκε» διότι ο Πανιώνιος της επέτρεψε να γίνει το «αφεντικό» του παιχνιδιού. Και τι έκανε η ΑΕΚ στα πρώτα 45; Τίποτα. Ένα μακρινό σουτ με τον Μπαρμπόσα. Αυτό ήταν. Τίποτα άλλο.

Όλη η ΑΕΚ ένα ημίχρονο παρουσίασε με το παιχνίδι της μια φλυαρία, μια δειλία, μια ανικανότητα να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Ένα σουτ με τον Μπαρμπόσα, τίποτα άλλο. Αργός ρυθμός που το έδινε η ΑΕΚ σε ένα ματς που θα μπορούσε να λειτουργήσει σίγουρα σαν υπνωτικό χάπι και θα έπιανε, και θα σε έστελνε για ύπνο αν το παιχνίδι γινόταν 2 ώρες αργότερα.

Ο Πανιώνιος έφαγε το γκολ και αμέσως μετά άρχισε να ξεγυμνώνει την ΑΕΚ. Να της κάνει κανονικό στριπτήζ. Μετά το 1-1, γκολ οφσάιντ, τότε ο Πανιώνιος μπήκε στον αγώνα και η ΑΕΚ εξαφανίστηκε. Το φάντασμά της, ένα μαϊμού φάντασμα κυκλοφορούσε στο γήπεδο.

Δεν γύρισε το παιχνίδι επειδή η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες. Η ακίνδυνη επιθετικά ΑΕΚ του πρώτου μέρους δεν χρειαζόταν 11 παίκτες μετά το 1-1 για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Αφού ήταν ανίκανη να παίξει στα ίσα τον Πανιώνιο και απεφάσισε να ταμπουρωθεί στην άμυνα θα μπορούσε να κρατήσει το γκολ της και με 9 παίκτες.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί οι ομάδες έχουν ανάγκη τη διαιτησία