ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΠΑΡΤΣΑ ΑΝΤΙ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ!

πηγή: Intime
 

Έστω ότι ο Ολυμπιακός αποκλείσει την Άντερλεχτ, έγινε κάτι; Τίποτα δεν έγινε. Ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα ο Ολυμπιακός, ακόμα κι αν κατακτήσει το γιουρόπα. Όπως το λέω. Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει, και σύντομα μάλιστα, στο μέγεθος που γνωρίζουμε.

Τι θέλω να πω. Πολύ καλό να περάσει στους «16» του γιουρόπα ο Ολυμπιακός. Κι ακόμα πιο καλό αν φθάσει στους «8» και στους «4». Θα είναι μια επιτυχία που θα δώσει χαρά στους γάβρους. Τίποτα άλλο. Τίποτα περισσότερο. Επί της ουσίας μηδέν.

Δεν είμαι κυνικός. Να το δούμε ρεαλιστικά το πράμα. Ο Ολυμπιακός εδώ και 50 χρόνια είναι πίσω στην Ευρώπη. Αν επιθυμεί να προωθηθεί σαν ποδοσφαιρική δύναμη άλλης κλάσεως, αυτό δεν θα επιτευχθεί μ' ενα μεμονωμένο, ίσως συμπτωματικό, συγκυριακό σουξέ. Ομάδες που έφθασαν για μια σαιζόν στην κορυφή της Ευρώπης, ΟΛΕΣ αποδείχθηκαν κομήτες. Σήμερα φώτισαν, στον επόμενο τόνο ξαναβρέθηκαν στη... θέση τους.

Φτηνή κουβέντα είναι να πεις ότι θα είναι... ιστορικό γεγονός η πρόκριση του Ολυμπιακού σε βάρος της υποδεέστερής του Άντερλεχτ, κάποτε πανίσχυρης ομάδας του Βελγίου με διεθνείς διακρίσεις. Ποια Άντερλεχτ; Εγώ θα ήθελα την Μπαρτσελώνα! Ας έχανε από την κραταιά ομάδα της Καταλωνίας, κανένα πρόβλημα.

Τι έχει να προσθέσει στον Ολυμπιακό η πρόκριση σε βάρος της Άντερλεχτ; Μια θέση στους «16» στην Β' εθνική της Ευρώπης. Σιγά τα λάχανα. Αντίθετα, μια διπλή αναμέτρηση με την Μπαρτσελώνα θα πλούτιζε τις εμπειρίες του πρωταθλητή, αν πράγματι έχει αποφασίσει να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη.

Υπ' όψιν ότι η υπέρβαση, το να ανέβει ένα σκαλί παραπάνω μια ομάδα, δεν πραγματοποιείται σ' ένα χρόνο. Ούτε είναι συνέπεια μιας διάκρισης, μιας πορείας πετυχημένης. Τελικά, ποιος είναι ο στόχος του Ολυμπιακού, ο αποκλεισμός της Άντερλεχτ ή, να γίνεται όλο και περισσότερο αξιόπιστος με τη συστηματική του παρουσία στους ομίλους του τσάμπιονς ληγκ;

Διαβάστε ακόμα:

Παραγγελία Μαρινάκη η κλήρωση με την Αντερλεχτ