ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ-ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Δεν είναι Ιωάννης Αλαφούζος ο Δημήτριος Μελισσανίδης. Τι σημαίνει αυτό; Κατ' αρχήν, ότι το αφεντικό της ΑΕΚ δεν θα συμπεριφερόταν δημόσια όπως ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Να πάρει, δηλαδή, μια ντουντούκα και να διαμαρτύρεται, να καταγγέλει τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη. Αυτό είναι το ένα.

Το άλλο είναι ότι ο Μελισσανίδης είναι μια μαϊμού ιστορία, ένας τίποτας, άδειο σακί εντελώς, όταν μοστράρεται για μέγεθος, ένας καμπόσος με ίσκιο βαρύ, και να ανέχεται παθητικά όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεται ο Αλαφούζος και συμφωνεί ο ίδιος ο τίγρης.

Τι, λοιπόν, θα κάνει ο Μελισσανίδης για να παίζεται στα ίσα το πρωτάθλημα; Τι μπορεί να κάνει για να σταματήσει η «επιρροή» που ασκεί παρασκηνιακά ο Μαρινάκης, όπως του χρεώνουν οι Μελισσανίδης, Σαββίδης, Αλαφούζος;

Πριν επιχειρήσει κάποιος απάντηση στο ερώτημα, αξίζει να αναφερθεί ένα ακόμα δεδομένο. Ότι πριν εμπλακεί στο ποδόσφαιρο ο Μαρινάκης είχε αναπτύξει προχωρημένες σχέσεις, σε προσωπικό επίπεδο, με τον Αλαφούζο και τον Μελισσανίδη. Όχι, βέβαια, σε τέτοιο βαθμό όπως με τον Νίκο Πατέρα, που ήταν για περισσότερο από 20 χρόνια τα απόλυτα κολλητάρια.

Συμπέρασμα. Το ποδόσφαιρο, ο ανταγωνισμός στη μπάλλα χωρίζει και αδέλφια! Πολύ περισσότερο τους Αλαφούζο, Μελισσανίδη που είχαν μια «κοινωνικού τύπου» φιλία με τον Μαρινάκη. Και σήμερα, ανάμεσα στις δύο «πλευρές» παίζει, χωρίς υπερβολή, το γνωστό από τους αρχαίους καιρούς «Ο θάνατός σου η ζωή μου».

Επί του θέματος. Ο Μαρινάκης αρνείται κάθε κατηγορία των τριών αντιπάλων του, τους οποίους «δικαιολογεί» επειδή με πεζοδρομιακή τακτική προσπαθούν να καλύψουν τις αδυναμίες τους, οικονομικές κι όχι. Πώς, λοιπόν, θα αντιδράσει ο συγκεκριμένος Μελισσανίδης, που δεν είναι «φευγάτος» όπως ο Σαββίδης, ούτε του ταιριάζει να κάνει «αντιπολίτευση» στυλ Αλαφούζου;

Τι κάνει κάποιος που δεν ανέχεται να ξενοπηδιέται η γυναίκα του. Είναι ερώτηση αυτή. Τι κάνει κάποιος που θεωρεί ότι ο ίδιος είναι καθαρός, και δυνατός, και κάποιος άλλος τον προκαλεί, τον παίζει πονηρά. Ερώτηση είναι κι αυτή.

Ξεκάθαρο ότι οι κανόνες ισονομίας στο πρωτάθλημα είναι πέρα για πέρα υπόθεση του Μαρινάκη και του Μελισσανίδη, του Αλαφούζου και του Σαββίδη, όλων των ΠΑΕ. Ο υφυπουργός Κοντονής Σταύρος είναι ένας σκέτος τζιτζιφιόγκος, της γνωστής νεοπαλαιοκομματικής σχολής που άνθισε επί ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική παρέμβαση γίνεται με λόγια... αποφασιστικά, απειλητικά, μόνον για να κάνουμε λεζάντα, όχι να βγάλουμε αποτέλεσμα.

Θυμίζω ότι ο και γαμώ τους σκληρούς της...πασοκικής αλλαγής Κίμων Κουλούρης ήταν απόκρυφος «συνομιλητής» των Βαρδινογιάννηδων και πουλούσε φόρα παρτίδα αντιβαρδινογιαννισμό. Σήμερα, ο Κοντονής Σταύρος δεν μπορεί να κρυφθεί για την «προστασία» του στον Μαρινάκη.

Με τα χέρια στο εξάσφαιρό τους είναι σήμερα οι Μαρινάκης, Μελισσανίδης. Ο ένας αντικρύζει κατάματα τον άλλον. Η κόντρα τους μοιάζει με ωρολογιακή μπόμπα, προγραμματισμένη είναι να σκάσει. Και οι δύο είναι αποφασισμένοι. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Το ζητούμενο είναι πόσο θα οφεληθεί το ποδόσφαιρο από μια αναμέτρηση που δεν είναι μόνον προσωπική, αλλά επηρεάζει έτσι κι αλλοιώς την βάση ηθικής και αξιοπιστίας του πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχει σύγκριση Μαρινάκη - Κόκκαλη