Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

πηγή: Intime
 

Μου το είπε ο φίλος μου ο Νώντας, σοβαρός και μετρημένος γάβρος, και έχει θαρρώ σημασία η ηλικία του. Έχει πατήσει τα 70 ο Νώντας, άρα έχει δει πολλά, πρώτον, και, δεύτερον, με τα χρόνια του έχει φύγει η οπαδική μαστούρα. Βλέπει τα πράγματα, δηλαδή, προσγειωμένα, χωρίς ακρότητες, χωρίς υπερβολές.

«Έχουν παράπονα από τη διαιτησία αλλά δεν με πείθουν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ» λέει ήρεμα ο Νώντας από τη θέση του οπαδού βέβαια, αλλά με ένα πνεύμα φιλοσοφίας και προσέγγισης στην πραγματικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Εγώ νομίζω ότι όλες οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα ευνοούνται από τους διαιτητές» υποστηρίζει ο Νώντας. «Ο Ολυμπιακός ευννοείται περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, διότι ο Ολυμπιακός είναι μεγαλύτερη ομάδα. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν, λοιπόν, έχουν παράπονα κάποιες ομάδες, αυτές είναι οι μικρές ομάδες».

Δεν είναι μαλακία αυτό που ισχυρίζεται ο Νώντας. Κι αν δεν μιλάει εντελώς σωστά ο γερόγαβρος, δύσκολα να διαφωνήσει κανείς ότι δεν υπάρχει μια δόση αλήθειας στην κουβέντα του. Που σημαίνει, τι; Δύο τεράστιες χοντράδες, για όποιον αντέχει:

1. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλοεφοπλιστές την κάνουν στις ομάδες που έχουν πολύ κόσμο. Σ' εκείνες τις ομάδες με το μπούγιο οπαδών.

2. Όσο πλατύτερη λαϊκή βάση έχει μια ομάδα, τόσο μεγαλύτερη η φωνή της στα ΜΜΕ, τόσο μεγαλύτερη εύνοια εξασφαλίζει από τα κοράκια.

Διαβάστε ακόμα:

Και ο Μαρινάκης να καταγγείλει τη διαιτησία