ΜΕ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Ο ΜΕΣΙ!

 

Πόσοι Γκουαρδιόλα υπάρχουν σήμερα; Φοβερό! Να μην κυκλοφορούν τουλάχιστον 20 πρώτης γραμμής προπονητές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έστω, δέκα. Σε κανένα άλλο επαγγελματικό σώου, π.χ. στο σινεμά, στη μουσική δεν υπάρχει τέτοια φτώχεια προσώπων.

Μια ομάδα αποφασίζει να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση. Τα επάνω, κάτω. Να γίνει η πρώτη ποδοσφαιρική δύναμη στον πλανήτη. Το πρώτο είναι να αναζητήσει τον ανθό του ανθού, τον αντάξιο για τον πιο υψηλό στόχο προπονητή. Πόσες επιλογές έχει; Γκουαρδιόλα, Μουρίνιο, Αντσελότι..., με το ζόρι φθάνεις στο τέταρτο, στο πέμπτο όνομα.

Άντε και πήρε τον Ναπολέοντα η Μάντσεστερ Σίτυ των σεϊχηδων. Των ατελείωτων πετροδολαρίων. Έναν μέγα στρατηγό. Τον Αλέξανδρο, τον Κωνσταντίνο, τον Ταμερλάνο, τον Καρλομάγνο, τον Σουλεϊμάν, τον Σαλαντίν. Τι να κάνει ο μέγας στρατηλάτης χωρίς κανόνια και παικταράδες αξιωματικούς;

Ο Γκουαρδιόλα, όπως σε βλέπω και με βλέπεις, όπως στα γράφω και με διαβάζεις, μεταξύ μας το λέμε, έχει στο μυαλό του τον... Μέσι. Το απόλυτο εργαλείο. Δεν είναι Μουρίνιο ο Καταλανός, δεν είναι Μακιαβέλι όπως ο Πορτογάλος, την ομάδα του την θέλει... Μπαρτσελώνα. Να παίζει μεν ποδόσφαιρο «βιομηχανικό», να παράγει τρίποντα από κάθε παιχνίδι, αλλά με αρτίστικη μπάλλα.

Από την άλλη ο Μέσι, γιατί να μην αλλάξει... αέρα, να μη μετακινηθεί, να γραφτεί το όνομά του στη μεγαλύτερη μεταγραφή του αιώνα, όταν γνωρίζει πως θα παίζει σε ομάδα που ο προπονητής τον θέλει να είναι... Μέσι. Να μη μεταλλαχθεί, να μην αλλοτριωθεί το παιχνίδι του. Και από πριγκηπόπουλο στην Μπάρτσα να στεφθεί βασιλεύς των βασιλέων, εμίρης των εμίρηδων στην Σίτυ.

Διαβάστε ακόμα:

Η εξέδρα απαγορεύει την κριτική