ΚΑΙ ΜΕ ΙΒΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

πηγή: Intime
 

Είσαι καφενείο. Μια ζωή καφενές γειτονιάς, ούτε καν το πρώτο στέκι του χωριού. Με τι μούτρα, με ποια προσόντα έχεις την απαίτηση να το παίξεις πρώτος στη χώρα όλη; Δεν βλέπεις τα χάλια σου. Τα μια ζωή χάλια σου. Μάτια έχεις μόνον στα πουστριλίκια αλλονών. Η καλύτερή σου. Το άλλοθί σου. Ότι δεν σ' αφήνουν να σηκώσεις κεφάλι. Εσένα τον χάλια. Τον ρεζίλη. Τον καφενείο. Τον βαρύγλυκο, σε χοντρό φλυτζάνι.

Εγώ έτσι τα βλέπω με τον ΠΑΟΚ. Ότι δεν του αξίζει η πρωτιά. Ότι βολεύεται με τις δικαιολογίες. Μια ζωή. Ότι η πουτάνα η Αθήνα τον κυνηγάει. Ότι τον αδικεί το κατεστημένο. Ότι η διαιτησία ευνοεί άλλη ομάδα.

Με ποιο δικαίωμα ο ΠΑΟΚ παριστάνει το θύμα; Βεβαίως ο ΠΑΟΚ και η κάθε ΠΑΕ νομιμοποιείται ηθικά και ως επιχείρηση να διαμαρτύρεται για την Παράγκα χθες, για την Εγκληματική Οργάνωση σήμερα, για το Συνδικάτο του Εγκλήματος αύριο. Όχι, όμως, ο συγκεκριμένος ΠΑΟΚ, η συγκεκριμένη μπυραρία, η συγκεκριμένη ψησταριά να μας λέει πως δεν μ' αφήνουν να... πάρω το πρωτάθλημα.

Καμμία συμμορία του ποδοσφαίρου δεν εμπόδισε τον ΠΑΟΚ από καφενείο να γίνει καφετέρια και πιάνο-μπαρ. Από σκυλάδικο ένα Μέγαρο Μουσικής. Ποιος και πότε σαμποτάρισε τον ΠΑΟΚ να εξελιχθεί σε σοβαρό μαγαζί; Ο κανένας.

Μιλάμε σοβαρά. Μιλάμε υπεύθυνα. Η κουβέντα που αξίζει και βέβαια έχει ειπωθεί έτσι κι αλλοιώς από επώνυμους παοκτσήδες είναι μία. Το πρόβλημα είναι παοκτσήδικο, όχι εξωπαοκτσήδικο.

Αν δεν οργανωθεί ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο ΠΑΕ θα συνεχίσει αυτή τη ρεζίλικη πορεία στο πρωτάθλημα, πάντα με αγωνιστική ασυνέπεια και αναξιοπιστία, ακόμα κι αν ο Ιβάν Σαββίδης αναλάβει το κουμάντο της εγκληματικής οργάνωσης. Όσο κι αν πονάει, αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Δεν είναι τόσο το παρασκήνιο ο εχθρός του ΠΑΟΚ, όσο η νοσηρή ποδοσφαιρική παιδεία που κουβαλάει.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ιβάν Σαββίδης καταργεί τον Κοντονή Σταύρο