ΠΟΣΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ

 

Περισσότερα από 20 εκ. ευρώ προβλέπει το συμβόλαιο του κοντοπούτανου Μουρίνιο με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Πολλά τα λεφτά, θα πεις. Ουδείς άλλος έχει πάρει τόσα κάθε χρόνο. Δεν θα πω ότι η αμοιβή του προπονητή είναι μεγάλη, ούτε βέβαια ότι είναι μικρή. Άλλο θα πω.

Τα λεφτά δεν τα δίνει η Μάντσεστερ. «Χορηγός» είναι το αγγλικό πρωτάθλημα, αν μιλάμε εμπορικά. Εκεί έφθασε το έργο. Ένα πρωτάθλημα, μιλάμε για το αγγλικό, να παράγει τέτοια «έσοδα», να κάνει τέτοιους τζίρους, που είναι σε θέση προκειμένου να εξασφαλίσει το πρώτο πιστόλι της αγοράς, λέω για τον Μουρίνιο, να του δίνει περίπου μέχρι και δύο εκ. μηνιαίως.

Οι 5 στις 10 πλουσιώτερες ομάδες, πιο σωστά στις 10 ΠΑΕ με τα υψηλώτερα έσοδα στον κόσμο είναι αγγλικές. Ακόμα: Οι 8 στις 10 ομάδες από την 11η έως την 20η θέση της λίστας, είναι αγγλικές. Στη σούμα: Στις 30 πρώτες ομάδες οι 17 είναι αγγλικές.

Αλήθεια, τι τα κάνει ο Μουρίνιο τόσα πολλά λεφτά, είναι ένα προκλητικό ερώτημα. Δεν έχω απάντηση. Σκέπτομαι το άλλο. Πόσοι φουκαράδες βολεύονται με τα πακέτα του Πορτογάλου.

Νόμος άγραφος. Αυτός που κερδίζει πολλά σαν τραγουδιστής, ποδοσφαιριστής, κομμωτής, σχεδιαστής μόδας, ακόμα και να μην τον διακρίνει η φιλανθρωπία, θα ξηγηθεί, θα ξηγιέται κανονικά κάθε μήνα, κάθε χρόνο ένα συγκεκριμένο ποσό σε τίποτα φτωχαδάκια. Σε τίποτα αναξιοπαθούντες.

Δεν γίνεται διαφορετικά. Είπαμε. Άγραφος νόμος. Μαύρη ψυχή να ΄ναι, κάθαρμα, μαφιόζος, όταν κυκλοφορεί ως διασημότητα θα αναλάβει το «κοινωνικό καθήκον» να βοηθάει οικονομικά με πάγια και έκτακτα ποσά διάφορα λυγούρια.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Αλαφούζος ξεβράκωσε υπουργούς και περιφερειάρχες