ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΠΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ!

 

Ο Μήτρογλου, κύριε. Μάλιστα, ο Μήτρογλου Κωνσταντίνος της Αναστασίας και του Γεωργίου είναι φίρμα πρώτη στην Πορτογαλία. Είδες τι κάνει το γκολ! Άμα σκοράρει ο παίκτης, στραβός, κουτσός, άσχημος να 'ναι, σου παίρνει όλα τα φράγκα.

Ποδόσφαιρο ίσον νίκη. Ίσον αποτέλεσμα. Κι αυτά δεν έρχονται χωρίς γκολ. Χωρίς τον σκόρερ. Τον έχεις στην ομάδα, είσαι οκέυ. Δεν έχεις τον κυνηγό να στέλνει τη μπάλλα στο πλεκτό, άστα να πάνε. Θα την πληρώσει ο προπονητής, θα τα ακούσει και ο πρόεδρος.

Τα ακούμπησε χοντρά στον Ολυμπιακό η Φούλαμ πριν από δύο χρόνια, Ιανουάριο 2014, 12 εκ. λίρες, όμως ο Κωστάκης έφυγε από την Αγγλία με μηδέν γκολ. Ήταν ένα... ερωτηματικό όταν επέστρεψε ο 28χρονος Καβαλιώτης δανεικός στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014. Σχεδόν τον είχαν και ξεγραμμένο τον μοναδικό Έλληνα που είχε πετύχει χατ-τρικ, μάλιστα εκτός έδρας, σε παιχνίδι τσάμπιονς ληγκ.

Να πεις ότι στην Πορτογαλία «αναστήθηκε» ο Μήτρογλου που πήγε δανεικός στην Μπενφίκα; Το σωστό είναι να πεις ότι απλά σκοράρει και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, στη σούμα ήδη 15 γκολ. Και η Μπενφίκα μην τον χάσει έχει αποφασίσει να πληρώσει τα μισά απ' όσα έδωσε το αγγλικό κλαμπ στον Μαρινάκη, γύρω στα 7 εκ. ευρώ.

Τι είναι εκείνο που «γράφει» σ' έναν παίκτη, ιδιαίτερα τον εκτελεστή. Η κλάση του, βέβαια. Να τον «πηγαίνει» και η ομάδα του, το παιχνίδι της, οι συμπαίκτες του. Κάποιοι δεν έχασαν την επαφή με τα δίχτυα, δεν απογοητεύθηκαν γιατί ήταν ισχυροί χαρακτήρες. Σ' άλλους βοήθησε ένας προπονητής δείχνοντάς τους εμπιστοσύνη.

Όλοι οι σκόρερ κάποια στιγμή θα «σιωπήσουν». Θα περάσουν το κακό φεγγάρι. Είναι ένας «μικρός θάνατος» για τον γκολτζή, γι' αυτόν που έχει θέση στην ενδεκάδα επειδή είναι γκολτζής, να μη βάζει γκολ για εβδομάδες. Να χάνει γκολ. Τον παίρνει από κάτω, ψυχολογικά.

Στην Πορτογαλία «δούλεψε» για τον Μήτρογλου μια γυναίκα. Δεν κάνουμε κουτσομπολιό. Λέμε μόνον ότι το κορίτσι είχε τον τρόπο του να «φτιάξει» τον ευαίσθητο Μήτρογλου, να του σηκώσει το ηθικό, ότι μετράς, ότι είσαι ο καλύτερος, μη φοβάσαι, κι αυτό το ματς θα είναι δικό σου.

Υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην Ελπίδα και την Πίστη. Ελπίζω σημαίνει ότι δεν έχω τίποτα στα χέρια μου, τα περιμένω απ' άλλους. Πιστεύω σημαίνει ότι μπορώ, ότι δεν γίνεται να μην πετύχω.

Η ψυχολογική ντόπα, μάλιστα αν είναι μάστορας ο ντοπαριστής, η ντοπαρίστρια είναι ανώτερη κάθε χημικής ουσίας. Το ξέρεις το άλλο; Φαρμακώνεται ο πρωταθλητής και γίνεται τούρμπο διότι ψυχολογικά ανεβαίνει από την πίστη του ότι θα τον βοηθήσει η ντόπα.

Διαβάστε ακόμα:

Καπιταλιστής μπροστάρης σε ομάδα του λαού