ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ 0-3 ΜΙΛΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ

πηγή: Intime
 

Αξίζει να το θυμόμαστε εκείνο το παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός υπέστη ήττα συντριπτική μέσα στο Καραϊσκάκη από τον Παναθηναϊκό. Είναι μια υπόμνηση ότι και το ποδόσφαιρο
έχει τον Θεό του. Και σαν κανονικός και σοβαρός Θεός αυτός της μπάλλας εμφανίζεται όποτε εκείνος γουστάρει και κάνει το θαύμα του. Όπως συνέβη εκείνη την ημέρα σα σήμερα 2 Μαρτίου, το 2014.

Φοβερά πράγματα. Ο υπέρτερος Ολυμπιακός προέρχεται από δοξαστική νίκη 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Παναθηναϊκός από γκέλα στη Λεωφόρο 1-1 με τον Εργοτέλη.
Γραμμή Μαζινώ η αμυντική του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη. Ο Εργοτέλης την έχει κάνει γιογιό την αμυντική τετράδα του Παναθηναϊκού και οι ίδιοι παίκτες δεν επέτρεπαν στον Ολυμπιακό ούτε να σκεφθεί πως θα σκοράρει.

Τι συνέβη, τελικά, και προέκυψε το 3-0 εκτός έδρας του Παναθηναϊκού; Έβαλε το χέρι του ο Θεός. Ένας είναι ο Θεός της μπάλλας. Με παίκτες σαφέστατα μεγαλύτερης αξίας ο
Ολυμπιακός έπαιζε σα να μην είχε κέντρο. Οι δε πλάγιοι αμυντικοί του Σαλίνο, Χολέμπας, συνεχώς κατηφόριζαν προς την περιοχή του Παναθηναϊκού, με συνέπεια τα δύο σέντερ-μπακ του Μίτσελ να μην μπορούν να ελέγχουν τεράστιους αφύλακτους χώρους.

Δεν ήταν ομάδα ο Ολυμπιακός σ' εκείνο το ντέρμπυ.Και ακόμα σα να μην είχε συναίσθηση της κρισιμότητας του αγώνα. Ένας Ολυμπιακός... ίδιος μ' αυτόν που προ ημερών έχασε 1-0 από την επίσης κατώτερή του ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός, λέω εγώ, γιγάντωσε στη διάρκεια του ντέρμπυ. Συνειδητοποίησε με έκπληξη ότι είχε απέναντί του ένα καφενείο. Και βαρούσε με αντεπιθέσεις. Καυλωμένος. Από την πυροκαυλοσύνη του άφριζε από πάθος. Καμμία σχέση με το ματς με τον Εργοτέλη, όπου οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβγαιναν μπροστά και τα έβρισκαν σκούρα στην αντίπαλη οργανωμένη άμυνα. Με τον Ολυμπιακό η άμυνά του ήταν «περάστε κόσμε».

Διαβάστε ακόμα:

Το αξέχαστο 0-3 του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη