Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ

 

Μη με βγάλεις υπερβολικό αν σου πω ότι τον νέο πρόεδρο της FIFA κόντρα στο διαπλανητικό μπλοκ του αρχιμαφιόζου Μπλάτερ τον έβγαλε ο Θόδωρος Θοδωρίδης. Ο γιος του Σάββα που πήρε στην UEFA τη θέση του Τζιάνι Ινφαντίνο. Μην το αποκλείεις ότι ο Έλληνας, πολύ δυνατό χαρτί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, να βοήθησε αποφασιστικά, περισσότερο από κάθε άλλον, στην εκλογή του Ιταλού να κατακτήσει την κορυφή στο Έβερεστ των διαπλεκόμενων συμφερότων της μπάλλας.

Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης είναι παίκτης. Ένας πολιτικός, ένας διπλωμάτης στο χώρο. Καμμία σχέση με τον πατέρα του που όταν έγινε παράγοντας στο ποδόσφαιρο ήταν ένας τραμπούκος. Σκέτος χούλιγκαν μέσα στο Δ.Σ. της ΕΠΟ. Λόγω Σωκράτη Κόκκαλη, όταν ο μίστερ Intracom πήρε όλο το κουμάντο στο ποδόσφαιρο, σύμβουλος στην ΕΠΟ έγινε και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος όμως δεν δεχόταν να γίνει πρόεδρος στη θέση του Βασίλη Γκαγκάτση. Γιατί; Επέμενε ο Κόκκαλης, όταν πια έκλεινε ο κύκλος του Θεσσαλονικιού δικηγόρου, «όχι» έλεγε ο Θόδωρος. Γιατί;

Κανένας δεν αρνείται να γίνει πρόεδρος στην ΕΠΟ. Κανένας. Μέχρι σήμερα μόνον ένας, κάποιος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, είπε «Όχι» στην πρόταση να τον κάνουν πρόεδρο στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης γνώριζε ότι αν έμπαινε μπροστά και γινόταν πρόεδρος με την παρασκηνιακή δυναμική του Κόκκαλη, θα καιγόταν. Θα έμπλεκε με τα σκατά. Δεν θα είχε μέλλον στην Ευρώπη.

Το ξεκαθαρίζουμε. Πρόεδρος δεν βγαίνει κανένας μόνος του. Ούτε ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης μπορούν εκτός αν τον «στηρίξουν» με μαύρο χρήμα ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης, ο όποιος πρόεδρος ΠΑΕ.

Ο 50χρονος Θεοδωρίδης κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο. Δεν έφθασε τυχαία πρώτο βιολί στην UEFA. Μέχρι τα 40 του χρόνια δεν δούλεψε. Δεν χρειάστηκε να βγάλει ένα ευρώ. Άρα, κάθισε μακρυά από κάθε βρωμοδουλειά. Δεν υπάρχει κάτι σε βάρος του. Ούτε ο Μαρινάκης π.χ. μπορεί να τον «υποχρεώσει» να κάνει αυτό κι εκείνο.

Είπανε οι αφελείς και οι πονηροί της πλάκας ότι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού έχει τώρα τα μέσα με την ανάδειξη του Θεοδωρίδη σε γραμματέα της UEFA. Ανοησίες. Κανένας δεν τον «κρατάει» τον Έλληνα που αντιμετωπίζει κάθε τι ελληνικό όσο μια ομάδα από την Σλοβακία και την Ισλανδία. Που γι' αυτόν η ΕΠΟ είναι όπως η ομοσπονδία της Δανίας και της Λιθουανίας.

Δεν είναι μόνον το μέλλον του Θόδωρου Θεοδωρίδη. Είναι και ο μισθός του, μεγαλύτερος από 30.000 ευρώ το μήνα. Και μια ανεύθυνη καταγγελία σε βάρος του πιθανόν να τον καταστρέψει στη θέση που βρίσκεται.

Διαβάστε ακόμα:

Κουλτουριάρικα βλέπει την αλητεία των γηπέδων