ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΥΛΒΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ

 

«Λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο» είπε αμέσως μετά το ντέρμπυ ο προπονητής του Παναθηναϊκού Αντρέα Σταματσόνι. Και ήταν επόμενο ο μαρκουτσοφόρος δημοσιογράφος να τον ρωτήσει:

-Για ποιο λόγο λυπάστε, κύριε προπονητά;

Ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε να μιλάει τη γλώσσα της πατρίδας του ο Ιταλός Στραματσόνι. Κατά σύστημα λέει το ποίημά του στα αγγλικά όπως είναι υποχρεωμένος μετά από κάθε αγώνα να κάνει δηλώσεις. Γιατί, λοιπόν, λυπάται το ελληνικό ποδόσφαιρο ο αλλοδαπός προπονητής.

Δεν απάντησε! Μίλησε, όχι ως προπονητής, αλλά ως Αλαφούζος, όμως χωρίς να αναφέρει τους λόγους της… λύπης του. Κάτι είπε για «επεισόδια», αλλά δεν εννοούσε φασαρίες, εκτροπές. Αναφέρθηκε στα αγωνιστικού τύπου «επεισόδια» κατά την διάρκεια του αγώνα.

Άλλος παραμύθης ο Μάρκος Σύλβας. Έχει πάρει πρέφα ο άνθρωπος ότι στην Ελλάδα ο κόσμος γουστάρει να τρώει σανό. Της σχολής Σύριζα και με γραβάτα, όπως ο Στραματσόνης, και ο Σύλβας. Ο άσχετος δημοσιογράφος αντί να κάνει μια ερώτηση ουσίας με το τέλος του ντέρμπυ ζητάει από τον προπονητή του Ολυμπιακού να μας πει σε… ποιον αφιερώνει την νίκη.

Αυτή ήταν η αγωνία όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδος. Σε ποιον χαρίζει τη νίκη.

«Στον Ολυμπιακό και στον...Μαρινάκη» απάντησε ο προπονητής, όχι στην γκόμενά του, ούτε στον ράπτη του που του φτιάχνει αυτά τα υπέροχα σακάκια.

Διαβάστε ακόμα:

Ψυχοβγαλτικός Ολυμπιακός 3-1 τον ψηχωμένος Παναθηναϊκό