ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ... ΟΦΣΑΙΝΤ

πηγή: Intime
 

Υπάρχουν διαιτητές που από ανθρώπινο λάθος, όχι επειδή είναι στημένοι, χάνουν μια φάση και αδικαιολόγητα τους αποδοκιμάζει ο κόσμος. Αυτή τη σημαντική πληροφορία μας έδωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Κοντονής Σταύρος.

Δεν το γνώριζα αυτό, είμαι σίγουρος ότι το αγνοούσαν και εκατομμύρια Έλληνες, ότι στο ποδόσφαιρο από τα κοράκια γίνονται χοντρά λάθη, όμως όχι από σκοπιμότητα, όπως ανέπτυξε ο αρμόδιος υφυπουργός. Άρα, πολύ σοφά έπραξε ο ελληνικός λαός και ψήφισε Σύριζα για να έχουμε σήμερα υπουργό που ναι μεν τον πληρώνουμε, μας κοστίζει κατιτίς, αλλά γνωρίζει στο βάθος το αντικείμενο της αρμοδιότητάς του.

Να μιλήσουμε σοβαρά. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιοποίηση της πολιτικής ο υφυπουργός αθλητισμού να ασχολείται με τα οφσάιντ και τα πέναλτυ. Δουλειά του κυβερνητικού λειτουργού δεν είναι να φτιάξει τη διαιτησία. Ούτε να κυνηγάει τα πρεζόνια της εξέδρας.

Ο πολιτικός δρα πολιτικά. Με τις παρεμβάσεις του, τις πολιτικές, δημιουργεί τέτοιο περιβάλλον, που κρατάει μακρυά τις αλητείες της εξέδρας και τις συμμορίτικες συμπεριφορές μεγαλομετόχων ΠΑΕ.

Δουλειά του υπουργού δεν είναι να επιλέγει τους διαιτητές που θα σφυρίζουν στο πρωτάθλημα. Ούτε να τους ορίζει σε αγώνες. Ούτε να τους τιμωρεί. Ούτε κάν να τους κρίνει.

Ο Κοντονής Σταύρος δεν είναι πολιτικός, είναι πολιτικάντης. Της πλάκας είναι ο άνθρωπος. Μιλάει σα να είναι ο... ανώτατος άρχων του ποδοσφαίρου, ο υπεράνω ομάδων και σαλιαρίζει συνεχώς ότι ενδιαφέρεται για... ισονομία. Γραφικότης. Προπολεμική. Έστω μετακατοχική.

Τον υπουργό τον σοβαρό, όχι το νούμερο, τον απασχολεί να αβαντάρει την εθνική οικονομία η δυναμική του ποδοσφαίρου. Το ίδιο κάθε σώου, σινεμάς, θέατρο, νυχτερινή διασκέδαση. Δεν είναι ευθύνη του υπουργού αν δεν υπάρχουν καλοί ηθοποιοί, τραγουδιστές, στρηπτητζούδες. Αλλοίμονο κι αν ένας υπουργός κρίνεται επειδή κάποιοι θεωρούν πως... δίκαια, άδικα πήρε το πρωτάθλημα η τάδε ομάδα.

Μέχρι σήμερα, 14 μήνες υπουργός αυτό που κάνει, που συνεχίζει να κάνει ο Κοντονής Σταύρος είναι να... μιλάει. Λόγια.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πιο εργατικός πρόεδρος του Σύριζα