ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Ο... ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ

 

Τα πράγματα έγιναν έτσι όπως θα τα διαβάσεις στη συνέχεια. Βαρδής Βαρδινογιάννης και Σωκράτης Κόκκαλης έχουν ψυχρανθεί. Ένα τεράστιο χάσμα υπάρχει ανάμεσά τους, όχι λόγω ποδοσφαίρου. Όχι λόγω Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Η προσπάθεια να εμπλακεί σε επιχειρήσεις ποδοσφαιρικού στοιχήματος ο Βαρδινογιάννης, οδήγησε τους δύο άνδρες στα διεθνή δικαστήρια.

Επί του θέματος. Επί του grexit, ποιο άλλο είναι το κρίσιμο θέμα τούτες τις ημέρες. Παρά την αντιπαλότητά τους, λοιπόν, επί εποχής πρωθυπουργού Κωστάκη Καραμανλή, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης τηλεφωνεί στον Κόκκαλη:

-Σωκράτη, οδηγούμαστε σε grexit. Αντιληπτό ότι αυτό θα μας τελειώσει, κι εσένα στον Ολυμπιακό και εμάς στον Παναθηναϊκό. Επειδή εσύ «τα λες» με τον Ορφανό, πες του να κάτσει φρόνιμα...

Ο Γιώργος Ορφανός είναι υφυπουργός αθλητισμού και έχει αρμοδιότητα στον ΟΠΑΠ με τον οποίο ο Κόκκαλης έχει 20 χρόνια νταραβέρι, πριν αναλάβει και τη διοργάνωση του «Πάμε Στοίχημα».

-Μείνε ήσυχος, θα το τακτοποιήσω αμέσως…, είναι η κουβέντα του Κόκκαλη στον Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Στο μεταξύ ο Μπλάτερ από την FIFA τηλεφωνεί στον Κώστα Καραμανλή:

-Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για την εκλογή σας, κύριε πρωθυπουργέ. Τιμή μου που συνομιλώ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, όμως γνωρίζετε ασφαλώς ότι στο ποδόσφαιρο της χώρας σας είναι... άλλος πρωθυπουργός! Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι. Παρακαλώ, κύριε Καραμανλή, φροντίστε να αποσύρει το νομοσχέδιό του ο υπουργός αθλητισμού, διαφορετικά θα υποχρεωθούμε να φθάσουμε στα άκρα.

Βρώμισε το τηλεφώνημα του Μπλάτερ και ο Βασίλης Γκαγκάτσης στους διαδρόμους της Βουλής ωρυόταν: «Είμαι ο πρωθυπουργός του ποδοσφαίρου!».

Και ο Κόκκαλης έκανε τη κίνησή του, και το τηλεφώνημα υπουργού του Καραμανλή στον Ορφανό έκανε τη δουλειά του:

-Γιώργο, ξέχασέ το. Κάνε πίσω, για να μη γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών.

Δεν είχε άλλη επιλογή ο Γιώργος Ορφανός. Ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και ζήτησε τη ψήφιση του νομοσχεδίου, εξαφανίζοντας τις διατάξεις με τις οποίες διαφωνούσε ο Έλλην… πρωθυπουργός στο ποδόσφαιρο. Ο Γκαγκάτσης.

Ποιος Κοντονής Σταύρος και ποιος Τσίπρας Αλέξης. Θα περάσει αυτό που θέλει ο... Γκιρτζίκης. Εκατό τα εκατό. Χίλια τα εκατό.

Διαβάστε ακόμα:

Και ο Αλαφούζος αγοράζει ομάδα στην Ελλάδα