Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

πηγή: Intime
 

Είναι ντροπή να ζεις σ' αυτή τη χώρα. Στην Ελλάδα όπου η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ αποτυχίας κι όμως εμφανίζεται επιτυχημένη, και από κοντά κάποια ΜΜΕ, που είτε από ασχετοσύνη, είτε για κάποια δική τους σκοπιμότητα, πανηγυρίζουν κι αυτά για την... κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

Είναι ντροπή ο αρμόδιος υφυπουργός να λέει χωρίς να ντρέπεται ότι στα πλαίσια της προσπάθειάς μου για κάθαρση σταματάω το πρωτάθλημα και το ξαναρχίζω. Σταματάω και το κύπελλο, και το ξαναρχίζω.

Είναι ντροπή το λιγώτερο να λέει ο αρμόδιος κυβερνητικός λειτουργός ότι... διεθνοποιήσαμε το ελληνικό πρόβλημα. Ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες αντιλήφθηκαν ότι πρέπει να... παρέμβουν.

Είναι το χαστούκι, ο ορισμός του διεθνούς διασυρμού για μια χώρα να επεμβαίνει στα εσωτερικά της η FIFA. Για τον συριζαίο υφυπουργό, που δεν μπορεί να λύσει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ πρόβλημα, και χρειάστηκε για να τον... βοηθήσει η επέμβαση της FIFA, είναι ελληνική επιτυχία.

Η FIFA, όμως, στα παπάρια της το ελληνικό πρόβλημα, δηλαδή η αδυναμία, η αδιαφορία της κυβέρνησης να λειτουργεί το ποδόσφαιρο σε υγιές περιβάλλον. Δεν έχει καμμία υποχρέωση να παρέμβει η FIFA για τα αίσχη, για τους κανιβαλισμούς στα ελληνικά γήπεδα, ούτε για τις στημένες διαιτησίες.

Ένα πράμα μονάχα ενδιαφέρει την FIFA. Η ανεξαρτησία της ΕΠΟ! Ότι κανένας υπουργός, κανένας πρωθυπουργός ακόμα και σε χώρα χουντική, δεν μπορεί να σταματάει χωρίς λόγο ουσίας το πρωτάθλημα, το κύπελλο.

Τελικά, με το ζητούμενο, δηλαδή με την κάθαρση τι γίνεται; Ρυθμίστηκε, είπε περιχαρής ο αρμόδιος της χώρας της ντροπής. «Από Δευτέρα θα έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Είμαστε κοινωνία νεκρή, τουλάχιστον κάποιοι το αντιλαμβάνονται, και πενθούν γι' αυτό.

Διαβάστε ακόμα:

Πιο ασήμαντος από τον Γκιρτζίκη ο Κουτσοκούμνης