Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

πηγή: Intime
 

Ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ; Σου δίνω κατ' ευθείαν την απάντηση, αν και φοβάμαι ότι δεν θα σε ικανοποιήσω. Ο Μάρκεβιτς από την Ουκρανία; Μην ασχολήσαι με ονόματα! Αυτή είναι η απάντησή μου. Η σοβαρή απάντησή μου.

Επειδή δεν έχει σημασία ποιος θα είναι τελικά ο επόμενος προπονητής του ΠΑΟΚ. Επειδή σημασία έχει ποιος είναι ο ...ΠΑΟΚ.

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, όποιος κι αν είναι αυτός, θα δουλέψει στην ΑΕΚ. Δεν είναι το ίδιο αν θα πήγαινε ο επαγγελματίας στον Πανθρακικό ή, τον Παναθηναϊκό. Στον Ολυμπιακό ή, τον ΠΑΟΚ. Άρα, παίζει ρόλο και σε ποια ομάδα θα πάει ένας προπονητής. Με ποιους παίκτες θα συνεργαστεί. Και, κυρίως, τι κλίμα εργασίας θα συναντήσει.

Πριν, λοιπόν, οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ καταφέρουν να... βρουν τον προπονητή του ΠΑΟΚ, μήπως θα έπρεπε να σκεφθούν γιατί απέτυχαν όλοι(!) οι προπονητές που προσελήφθησαν επί Ιβάν Σαββίδη. Μήπως δεν φταίνε όλοι(!) οι αποτυχημένοι(;) προπονητές του ΠΑΟΚ επί Ιβάν Σαββίδη.

Η ΑΕΚ της νέας εποχής ξεκίνησε με προπονητή τον Τραϊανό Δέλλα. Πού είναι αυτός; Δεν υπάρχει, όπως παρελθόν αποτελεί και ο επόμενος, ο Πογιέτ. Τον προπονητή δεν τον παίρνεις για έξι μήνες, ούτε για ένα χρόνο. Άσχετο αν κατ' αρχήν του κάνεις συμβόλαιο μικρής διάρκειας.

Η ΠΑΕ που ποντάρει στο σχεδιασμό και στηρίζει πολλά στο επενδυτικό της πρόγραμμα επιλέγει προπονητή με ορίζοντα τουλάχιστον τριετίας. Και με την ευχή να τον κρατήσει προπονητή για μία ακόμα τριετία. Άρα, η επιλογή προπονητή γίνεται πρώτα απ' όλα, πάνω απ' όλα με κριτήρια της ΠΑΕ. Όχι με τις ξένες με την ΠΑΕ προσωπικές καριερίστικες προδιαγραφές του προπονητή. Όχι με την ακατάλληλη και αταίριαστη στη φιλοσοφία του μεγαλομέτοχου ιδιοσυγκρασία του προπονητή.

Ποιος είναι, λέει, ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ. Άλλο είναι το ερώτημα. Ο συγκεκριμένος ΠΑΟΚ ποιον προπονητή έχει ανάγκη. Αλήθεια, ο Ιβάν γνωρίζει ποιον ψάχνει, αν τον ψάχνει βέβαια.

Διαβάστε ακόμα:

Επίθεση στον Μανωλά από ΑΕΚτζήδες δημοοσιογράφους