ΙΔΙΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΦΟΡΑΝΕ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

 

Υπάρχει κάτι που είναι περισσότερο γελοίο από την γελοιότητα να γίνει τελικός κυπέλλου χωρίς θεατές στο ΟΑΚΑ. Υπάρχει κάτι που είναι περισσότερο χυδαίο από την χυδαιότητα σε βάρος του ποδοσφαίρου να αποφασιστεί το παιχνίδι της χρονιάς σε άδειες κερκίδες. Ο αρμόδιος υφυπουργός να μη σταματά να τα βάζει με τον… Γκιρτζίκη. Αυτό είναι το αίσχος. Λες και ο Κοντονής είναι ο Τσίπρας και αντιμετωπίζει τον… Μητσοτάκη. Και ο πρόεδρος της ΕΠΟ να πουλάει νταηλίκι στον κυβερνητικό λειτουργό. Ιστορίες για αλεπούδες με γυαλιά ηλίου.

Ποιος είναι Γκιρτζίκης, ρε. Όποιος κι αν είναι, τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες. Όπως ακριβώς εκλεγμένη είναι και κυβέρνησή μας. Μόνο αλλόκοτο δεν είναι να πει κανείς ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς που ψήφισαν, στηρίζουν, ανέχονται τον όποιον Γκιρτζίκη είναι και ψηφοφόροι του Σύριζα.

Δεν κατάλαβα. Δεν έριξαν Σύριζα στη κάλπη εξωγήινοι. Ούτε πολίτες άλλης χώρας. Ούτε ψήφισαν δέντρα και νεκροί όπως πριν 50 χρόνια.
Ίδιο σώβρακο φοράνε Γκιρτζίκης και Κοντονής. Ιδιας μυρουδιάς αέρια αφήνουν. Πολιτικά μιλάμε. Όχι απλά ποδοσφαιρικά.

Ο Γκριτζίκης εκφράζει πραγματικότητα. Το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα του σήμερα. Δεν είναι ούφο, ούτε άλλης εποχής γέννημα. Αυτοί είμαστε, χθες με κάποιον Σαρρή, σήμερα με κάποιον Γκιρτζίκη, αύριο με έναν άλλον, ακριβώς σαν κι αυτούς.

Απατεωνίστικο κόλπο είναι ο Κοντονής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Σύριζα, άσχετο απ’ όπου και αν έσκασε μύτη, να το παίζει τουρίστας. Περιηγητής. Ότι δεν έχει σχέση με το φόνο. Ότι είναι άσχετος με την ξευτύλα της Ελλάδος. Ενώ και αυτός είναι παιδί της νοσηρής κοινωνίας μας.