ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΖΙΝΤΑΝ ΓΙΑ ΑΕΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

 

Πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου τον Ζινεντίν Ζιντάν, καιρό είχα να τον ακούσω, από τότε που έγινε πρώτος προπονητής στην βασίλισσα. Να μιλήσουμε για γκόμενες. Τι άλλο; Επαγγελματική κουβέντα, όμως. Η σχέση μας με το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματική, δηλαδή πρώτα απ' όλα, πάνω απ' όλα ερωτική.

Ασχολήσαι με το ποδόσφαιρο, με τη μουσική, με την κηπουρική, την ζαχαροπλαστική, με οτιδήποτε. Δεν υπάρχεις αν δεν είσαι καψούρης μ' αυτό που κάνεις. Και με την καψουροσύνη σου, και παίρνεις από το αντικείμενο της δουλειάς σου, και δίνεις σ' αυτό.

Με την ευκαιρία του αποψινού τελικού κυπέλλου του Κοντονή, να μιλήσω για τον Ζιντάν. Ναι, του υφυπουργού είναι ο τελικός του 2016, έτσι λέω εγώ, όχι του ποδοσφαίρου, ούτε των δύο φιναλίστ, τέλος ούτε των ''φιλάθλων''.

Παραμύθι ότι είναι φίλος μου ο Ζιντάν. Παραμύθι ότι του τηλεφώνησα. Δεν είναι παραμύθι αυτό που είπε μόλις προχθές. «Η Μπαρτσελώνα άξιζε το πρωτάθλημα» είπε το μπαρμπαριάνικο αίμα του.

Μάλιστα, κύριε. Ο προπονητής της Ρεάλ, όχι του Πλατανιά και του Λεβαδειακού της Ισπανίας, αναγνώρισε την υπεροχή της Μπάρτσα. Είπες τίποτα; Πες! Να ακούσω τι έχεις να πεις. Γι' αυτούς που στην Ελλάδα λένε ότι γαμιέται ο αντίπαλος.

Διαβάστε ακόμα:

Ατού της ΑΕΚ στον τελικό το άδειο γήπεδο